Donați sânge! Este nevoie de cât mai mulți donatori

215
Donați sânge! Este nevoie de cât mai mulți donatori - singe-1594752638.jpg

Articole de la același autor

Odată cu începerea sezonului estival, au crescut și solicitările de componente sanguine. Problema este că numărul de donatori este, în continuare, redus, în ciuda mesajelor transmise, în mod repetat, de către reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța. Aceștia spun că, pentru a evita o situație critică și pentru a asigura pacienților tratamentul transfuzional, este nevoie de un număr mai mare de donatori. De aceea, populația este rugată insistent să (re)vină la donare.

Pentru cei care doresc să doneze sânge în cursul săptămânii, dar nu pot face acest lucru, CRTS asigură program de recoltare, luna aceasta, și sâmbătă, 25 iulie, între orele 9.00 și 13.00.

Potrivit șefului CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă, donatorii trebuie să aibă maximum 65 de ani și - obligatoriu - să nu fi suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. În privința avantajelor pe care oamenii le au de pe urma donării, acestea au rămas neschimbate.

Ca și până acum, donatorii vor primi șapte tichete de masă, o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați sau o zi scutire de la frecvență în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor. În plus, li se decontează cheltuielile de transport în comun între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Reamintim că pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2483 secunde