Donald Trump susține că SUA au depășit criza provocată de pandemia COVID-19

193
Donald Trump susține că SUA au depășit criza provocată de pandemia COVID-19 - donald-1591377695.jpg
Președintele american Donald Trump a estimat vineri că Statele Unite ''au depășit în mare măsură'' criza provocată de pandemia COVID-19, afirmație pe care și-a argumentat-o prin revenirea în scădere a ratei șomajului după o creștere semnificativă a acesteia, deși noul coronavirus continuă să ucidă zilnic peste o mie de oameni în SUA, informează Agerpres.


Comentând datele privind evoluția șomajului într-o conferință de presă la Casa Albă, Donald Trump a lăudat ''forța'' economiei americane. Rata șomajului anunțată în SUA pentru luna mai este de 13,3%, după ce analiștii cei mai pesimiștii au prognozat-o anterior la 20%.


''Această forță ne-a permis să depășim această oribilă pandemie, am depășit-o în mare măsură (...) Am luat toate deciziile care trebuiau'', a susținut liderul de la Casa Albă, criticat adesea pentru modul în care a gestionat pandemia ce a ucis până în prezent în SUA peste 110.000 de persoane dintre cele peste 1,9 milioane confirmate cu noul coronavirus.


Trump a vorbit și despre protestele violente declanșate după moartea lui George Floyd, afro-americanul care a murit asfixiat sub genunchiul unui polițist alb în timpul arestării. ''Am văzut toți ce s-a întâmplat săptămâna trecută, nu putem lăsa acest lucru să se întâmple'', a spus el despre uciderea lui Floyd, potrivit agenției DPA.


''Justiție egală în fața legii trebuie să însemne că fiecare american este tratat în mod egal în fiecare situație de aplicare a legii, indiferent de rasă, culoare, gen sau credință, ei trebuie să primească un tratament corect din partea instituțiilor de aplicare a legii'', a continuat Trump. ''Sper că George ne privește de acolo de sus gândindu-se că ceea ce se întâmplă țării este grandios. Este o mare zi pentru el, este o mare zi pentru toată lumea. Este o mare, mare zi în ceea ce privește egalitatea'', a concluzionat liderul de la Casa Albă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7651 secunde