Doar în România… Un fals medic consultă pacienți în locul soției!

329
Doar în România… Un fals medic consultă pacienți în locul soției! - ddd-1579163872.jpg
Sistemul medical din România e zguduit de un nou scandal. Potrivit Digi24, la Predeal, un programator IT consultă pacienți și le prescrie medicamente, fără să fi trecut nici măcar o oră pe la Facultatea de Medicină. Soția sa este oficial medic de familie în oraș, dar când nu vine ea la cabinet, soțul îmbracă halatul alb și îi tratează pe cei aflați în suferință. Acum, de pildă, femeia este în concediu medical.

Falsul medic se alătură galeriei din care mai fac parte celebrul Mateo Politi, dar și o femeie angajată la Spitalul Ilfov pe post de medic ginecolog, deși avea o diplomă falsă. Bărbatul din Predeal recunoaște cu nonșalanță că nu ar avea ce să caute în cabinet, dar asta nu l-a împiedicat să înșele sistemul.

"Pot face bilet de trimitere, pot face rețetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriți, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile rețeta, dar fără să schimb tratamentul, medicația", spune bărbatul, filmat cu camera ascunsă.

Pacienții cabinetului știu că primesc rețete și bilete de trimitere de la un om care nu are nicio pregătire medicală. Nu par, însă, deranjați de situație. "Avem încredere, pentru că tratamentul nostru, al meu și al soțului, este același, pe care îl luăm, lună de lună. Nu știu unde lucrează, dar medic sigur nu este", spune o pacientă.

Polițiștii au descoperit că bărbatul a dat, in ultimele nouă zile, peste două sute de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului.

"(Este o practică normală?) Nu, nu mi se pare normală, dar... (De ce credeți că nu este normală?) Pentru că calitatea mea nu este de medic, de asta nu mi se pare normală, dar există o explicație:Trebuie un medic înlocuitor, pe care nu-l putem găsi", spune Marius Hîrseanu, programator IT.

"DSP a județului Brașov va efectua un confrol, prin intermediul Serviciului Control de Sănătate Publică, în vederea sesizării aspectelor semnalate de către dumneavoastră", spune Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Brașov.

Polițiștii au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.343 secunde