DNA: Sunt înregistrate 33 de dosare penale în legătură cu pandemia provocată de coronavirus

137
DNA: Sunt înregistrate 33 de dosare penale în legătură cu pandemia provocată de coronavirus - dna800x445-1590065464.jpg

Articole recomandate

Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, a anunțat, joi, că procurorii anticorupție au înregistrat 33 de dosare în legătură cu atribuirea unor contracte de achiziții în domeniul sanitar pe timpul pandemiei de coronavirus, informează Agerpres.


"În legătură cu pandemia provocată de coronavirus, pot să vă aduc la cunoștință că la DNA sunt înregistrate 33 de dosare penale, dintre care în 25 de cauze procurorii s-au sesizat din oficiu. În aceste cauze, se efectuează cercetări privind încălcarea prevederilor legale în legătură cu organizarea, atribuirea și derularea unor contracte de achiziții publice directe a unor echipamente de protecție: măști, viziere, combinezoane, izolete și altele materiale. De asemenea, achiziționarea de măști medicinale neconforme, considerate periculoase și interzise în UE", a declarat șeful DNA, în cadrul unei conferințe de presă online.


Bologa a explicat că, atunci când procurorii identifică în aceste dosare încălcări ale legislației secundare, există o limită stabilită de Curtea Constituțională care împiedică Parchetul să considere fapta ca fiind abuz în serviciu.


Potrivit șefului DNA, procurorii desfășoară anchete și în legătură cu faptele de corupție săvârșite în timpul pandemiei pentru a se asigura că bugetul public nu este "sifonat în buzunarele celor corupți".


"În ciuda limitărilor legale, ocazionate de starea de urgență, trebuie subliniat că orice faptă de corupție, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, conflict de interese, abuzul în serviciu în legătură cu aceste achiziții publice sunt și rămân fapte penale, iar DNA, în cadrul și limitele competențelor sale, acordă maxim de atenție tuturor sesizărilor. Noi nu cercetăm faptele de corupție ca să bifăm statistici, să ne crească numărul de dosare sau să împiedicăm eforturile statului de luptă împotriva răspândirii virusului, ci, dimpotrivă, vrem să ne asigurăm că aceste forțe ale statului în sectorul sanitar și-au atins scopul, că bugetul public nu este risipit, sifonat în buzunarele celor corupți", a susținut Crin Bologa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8056 secunde