Dispozitivele care încălzesc tutun, în atenția autorităților! DECES DUPĂ DECES

307
Dispozitivele care încălzesc tutun, în atenția autorităților! DECES DUPĂ DECES - 62071943-1568378041.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății va face publice pe site informări periodice privitoare la riscurile utilizării dispozitivelor care încălzesc tutun, a anunțat, vineri, ministrul Sorina Pintea, care a precizat că dorește limitarea publicității în cazul acestora.

"Noi am înființat în cadrul Ministerului Sănătății o subcomisie în cadrul comisiei de toxicologie și toxicodependență, care analizează împreună cu alți specialiști posibilitatea de publica pe site informări periodice privitoare la riscurile pe care și le asumă fumând cu aceste dispozitive. (...) Avem în vedere măsuri pe care să le luăm: limitarea publicității pentru aceste dispozitive. (...) Ce este mai interesant este că dacă în cazul tutunului simplu știm că urmările apar pe termen lung, știm ce se întâmplă, se pare că în cazul acestor dispozitive cu tutun încălzit pot să apară efecte grave pe termen scurt. De aceea și chestiunea cu publicitatea o vom grăbi, iar ceea ce face subcomisia deja va fi vizibil pe site, astfel încât să atragem atenția asupra consumului acestui tutun încălzit", a declarat ministrul Sănătății într-o conferință de presă.

Pe de altă parte, Pintea a precizat că la unitățile de primiri urgențe va fi un formular pe care îl vor completa medicii când primesc pacienți care inhalează substanțe toxice.

"Acel formular va permite medicilor ca atunci când se prezintă cineva în unitatea de primiri urgențe cu această simptomatologie, să poată să anunțe", a explicat ministrul Sănătății. 


***


Agentia Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA) a emis un comunicat prin care ofera consumatorilor informatii utile pentru a se proteja, in timp ce continua sa investigheze cazurile recente de imbolnavire, soldate cu o serie de decese. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3504 secunde