Deputatul Stelian Ion: "Prostituția de pe varianta Constanței trebuie eliminată"

1020
Deputatul Stelian Ion:

Articole de la același autor

Prostituția este "înfloritoare" pe varianta Constanței. Asupra acestui aspect a atras atenția deputatul USR, Stelian Ion, într-un mesaj transmis pe rețelele de socializare. "Mă aflu pe marginea unui bulevard important din Constanța, Bulevardul Aurel Vlaicu. După cum știu constănțenii, acesta este un loc unde infracționalitatea este în floare, în orice anotimp. Aici se desfășoară niște activități ilicite despre care cu siguranță știți și despre care am evitat să vorbesc. Dar în contextul tragediei de la Caracal, în contextul șirului lung de infracțiuni săvârșite în toată țara și mai ales în contextul în care chiar în această zonă o tânără a fost bruscată și luată pe sus, cred că trebuie să avem curajul să spunem lucrurilor pe nume. În zona aceasta se practică prostituția la vedere", a afirmat deputatul Stelian Ion. 


"Dacă treci cu mașina și ești cu copiii, nu prea ai cum să le explici de ce niște fete își expun goliciunea în văzul tuturor. Nu este vorba despre bigotism. Fenomenul prostituției există de când lumea, în orașe importante ale lumii. Dar când există prostituție, există și proxeneți, și trafic de persoane, spălare de bani și chiar și trafic de droguri. Iar, din păcate, în ultima perioadă, Constanța a fost din ce în ce mai expusă la această infracționalitate", a mai arătat deputatul USR. 


Referitor la cele susținute de parlamentarul constănțean cu privire la fenomenul prostituției, atât de vizibil pe varianta Constanței, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța au arătat că cea mai recentă razie pe linia prevenirii și combaterii practicării prostituției a avut loc duminică, 13 octombrie. "Astfel de acțiuni au loc periodic, unele razii fiind organizate exclusiv pe linia prevenirii și combaterii practicării prostituției, iar altele în cadrul unor razii organizate la nivelul municipiului Constanța", a afirmat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt la IPJ Constanța.


În primele 9 luni ale acestui an, polițiștii au aplicat 280 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 140.000 de lei. 
"În ceea ce privește reținerea persoanelor care practică prostituția, acest lucru nu este posibil, având în vedere faptul că această faptă nu este incriminată din punct de vedere al legislației penale. Practicarea prostituției reprezintă o contravenție, pentru care se aplică o sancțiune contravențională. Cu privire la infracțiunea de proxenetism, la nivelul instituției noastre se află în lucru dosare de cercetare penală, care vor fi soluționate conform prevederilor legale", a mai arătat reprezentantul Poliției Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3664 secunde