Delta Dunării se reorganizează. Cine și ce are de câștigat

185
Delta Dunării se reorganizează. Cine și ce are de câștigat - delta-1442940019.jpg

Articole de la același autor

Guvernul României a aprobat, zilele trecute, Planul de management al Rezervației Biosferei Delta Dunării, prin care se reglementează desfășurarea activităților de pe cuprinsul acestei arii naturale protejate, precum și din vecinătatea ei.

În Planul de management sunt menționate nouă teme generale, care vor fi operaționalizate prin acțiunile specifice din planul de acțiune, propuse să se realizeze în următorii cinci ani. Aceste teme fac referire la managementul protecției speciilor și habitatelor, monitoring integrat, resurse naturale, utilizare durabilă, turismul și recreerea, patrimoniul cultural, dezvoltarea comunităților, implicarea populației locale, conștientizare, informare și educare, cooperare transfrontalieră, cooperare internațională și management eficient. Planul de Management și Regulamentul Rezervației Biosferei Delta Dunării au fost aprobate de Administrația Rezervației, cu sprijinul Consiliului Consultativ de Administrare.

"Salutăm aprobarea, săptămâna trecută, a Planului de management al Rezervației Biosferei Delta Dunării. Delta are nevoie de un management coerent și eficient, care să aducă dezvoltarea infrastructurii turistice specifice, protejarea resurselor naturale și promovarea specifică a zonei, ținând cont de creșterea constantă a numărului de turiști în Delta Dunării, o destinație de diamant, unică în Europa", au declarat reprezentanții Asociației Litoral - Delta Dunării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5575 secunde