DE LĂUDAT! Femeia care a stat trei ani să coasă tot Luceafărul pe o pânză uriașă

206
DE LĂUDAT! Femeia care a stat trei ani să coasă tot Luceafărul pe o pânză uriașă - luceafarul2-1547981128.jpg

Articole recomandate

O femeie în vârstă de 71 de ani din Cugir a realizat o performanță demnă de Cartea Recordurilor. Maria Todor a reușit ca într-o perioadă de trei ani, între 2014 – 2016, să coasă pe o pânză de cânepă poezia Luceafărul, de Mihai Eminescu. Cele 98 de strofe au fost "scrise" cu ață roșie.

Femeia a mai scris, pe aceeași pânză, versurile din Hora Unirii, Balada Miorița, proverbe, rugăciuni și zicători. De asemenea, a realizat și ilustrații care reprezintă Coloana Infinitului și Cumințenia Pământului ale mareluui sculptor Constantin Brâncuși, precum și Vioara lui George Enescu, scrie virale.ro


Maria Todor spune că a realizat toate acestea din dragoste pentru Mihai Eminescu și ceilalți mari scriitori sau artiști ai României și că intenționează să realizeze un mic muzeu într-o camera a locuinței sale din Cugir.

Calcul matematic pentru fiecare strofă, rând și literă

"Mi-a plăcut întotdeauna să citesc, iar pe Eminescu l-am adorat. Plângeam la toate poeziile care îmi atingeau sufletul.

Ideea mi-a venit într-o noapte, după ce recitisem pentru a nu știu a câta oară poezia Luceafărul. Atunci m-am hotărât să scriu cu acul și cu ața din arnica (fir de bumbac răsucit și colorat – n.a ) de cea mai bună calitate, toate strofele poeziei.


Mi-am amintit de pânza de cânepă pe care bunica mi-a lăsat-o să fac din ea saci și am hotărât să folosesc câțiva metri din acest material.

Nu a fost deloc ușor pentru că a trebuit să calculez matematic locul ce se cuvine pentru fiecare strofă, pentru fiecare rând sau literă. Mi-a luat aproape trei ani ca să termin tot ce am avut de scris", spune Maria Todor.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7684 secunde