De ce își reclamă constănțenii patronii la ITM

526
1
De ce își reclamă constănțenii patronii la ITM - reclamatiipatroni-1503503389.jpg

Articole de la același autor

Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de patroni, aproximativ 900 de constănțeni și-au reclamat, anul acesta, șefii la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Constanța, Florina Vișan, reclamațiile înregistrate au vizat în mod special nerespectarea drepturilor salariale sau a altor prevederi din contractul de muncă, dar au existat și angajați care, în ciuda problemelor pe care le au la locurile de muncă, au preferat să îndure condițiile proaste de lucru, numai pentru a nu-și pierde sursele de venit.

Din totalul acestor petiții, o parte au fost redirecționate spre alte instituții, precum Protecția Consumatorilor, Poliție sau Antifrauda fiscală, întrucât nu făceau obiectul de activitate al ITM, iar altele au fost clasate din diferite motive.

Reprezentanții ITM au mai spus că mulți angajați s-au plâns și de neacordarea concediilor de odihnă sau medicale. De asemenea, unii agenți economici au refuzat vehement să le elibereze o serie de adeverințe pentru șomaj, pensii sau nu le-au dat diferite sporuri de muncă.

Alte reclamații au făcut referire la desfacerea abuzivă a contractelor de muncă, a deciziilor și extraselor din Revisal. În schimb, unele sesizări s-au referit la încetarea abuzivă a contractelor de muncă sau neacordarea preavizului legal în cazul concedierii. Alte câteva persoane au cerut sprijinul ITM, pentru că foștii angajatori au refuzat să le elibereze adeverințe cu privire la perioada cât au lucrat la ei. Majoritatea reclamațiilor au venit din partea salariaților care lucrează în construcții sau la firmele de pază și protecție. 

Comentează știrea

okila
24 august 2017
itm

au venit ,au vazut ,au plecat , nimic nu s-a schimbat doar ca la plecare aveau buzunarele umflate .Tagul a fost firmele de pilotaj c-ta,subiect 360 ore lucrate si doar 170 platite

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5408 secunde