De ce ați alege să vă petreceți concediul în Delta Dunării

180

Articole de la același autor

În perioada 22-25 februarie, la Târgul de Turism al României organizat la Romexpo, în București, va exista, în premieră, și un stand unde va fi promovată zona Deltei Dunării. 


Standul Destinației Turistice Delta Dunării și Dobrogea de Nord vine în întâmpinarea strategiilor naționale de dezvoltare economică sustenabilă a României și implicit a județului Tulcea, prin încurajarea valențelor ecologice și prezervarea naturii și a ecosistemelor. Totodată, acesta încurajează comunitățile locale să se implice în dezvoltarea activității turistice prin promovarea tradițiilor folclorice și gastronomice specifice aceste zone.


În acest sens, a fost pregătit deja un program care să îi conducă pe vizitatorii standului, într-o călătorie printre valorile și unicitatea destinației, prin intermediul momentelor artistice de muzică tradițională, susținute de Ansamblul Artistic "Baladele Deltei" al Municipiului Tulcea, Ansamblul de Chitare "Andantino" din Luncavița, Corul Rușilor Lipoveni "Sinicika" din Crișan-Mila23, Ansamblul de dansuri grecești "Odyssea", Corul Rușilor Lipoveni "Juravli" din Jurilovca, Corul Comunității Ucrainienilor din România și Ansamblul de dansuri grecești "Artemis" din Sulina.


În plus, vizitatorii se vor delecta cu o parte din produsele tradiționale dobrogene, prin degustarea de vinuri de Măcin și a diferite produse din pește.


În același timp, vizitatorii standului destinației turistice Delta Dunării și Dobrogea de Nord vor putea participa la o tombolă cu premii oferite de membrii și partenerii Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, constând în sejururi în aceste zone.


"Precizăm că datorită unicității Deltei Dunării, a faptului că destinația turistică înglobează, alături de Deltă, zona de litoral, rezervația Munții Măcinului, la care se adaugă monumentele istorice și religioase, au fost transmise invitații către factori decizionali din arcul guvernamental, precum și către membri ai corpurilor diplomatice, acreditate în România. Toate acestea se fac în vederea confirmării rolului și ponderii acestei destinații în turismul regional, precum și în dezvoltarea acestei industrii", a declarat președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac. 


Reamintim că prin diversitatea impresionantă a habitatelor și a formelor de viață pe care le găzduiește într-un spațiu relativ restrâns, Delta Dunării constituie un adevărat muzeu al biodiversității, o bancă de gene naturală de valoare inestimabilă pentru patrimoniul natural universal. 


Multe specii vegetale sau animale au constituit totodată și importante resurse naturale, exploatabile economic, care au atras oamenii pe aceste locuri din cele mai vechi timpuri. Așezările omenești înființate s-au bazat, în principal, pe valorificarea resurselor naturale, dezvoltându-se, astfel activități economice tradiționale și relații sociale caracteristice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3865 secunde