Dăncilă: peste 200 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor pestei porcine

117
Dăncilă: peste 200 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor pestei porcine - brailafocardepestaporcinaafrican-1536150153.jpg

Articole recomandate

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că o sumă de peste 200 de milioane de lei este disponibilă în special pentru plata despăgubirilor în urma evoluției pestei porcine africane, dar și pentru achiziția de dezinfectanți, kituri de laborator și alte materiale necesare ANSVSA.

"Am luat mai multe măsuri pentru a-i sprijini financiar pe toți cei care au avut de pierdut din cauza pestei porcine africane, cât și pentru combaterea răspândirii virusului", a declarat prim-ministrul, la începutul ședinței de Guvern.

Potrivit șefei Executivului, suplimentar față de sumele prevăzute în rectificarea bugetară pentru despăgubirea crescătorilor de porci, respectiv peste 160 de milioane de lei, Ministerul Finanțelor a transferat ANSVSA încă 40 de milioane de lei.

"Prin urmare, sunt disponibili peste 200 de milioane de lei, în special pentru plata despăgubirilor în urma evoluției pestei porcine africane, dar și pentru achiziția de dezinfectanți, kituri de laborator și alte materiale necesare ANSVSA", a mai afirmat Dăncilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1388 secunde