Cutremur în România. Ce intensitate a avut seismul

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 06 Iulie 2020 254
Un cutremur de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineața, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezoltare pentru Fizica Pământului. Cel mai recent seism din această zonă a avut loc în urmă cu patru zile.


Potrivit INCDFP, seismul a avut loc luni dimineața, la ora 3.39, în județul Buzău, și a fost înregistrat la adâncimea de 114 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Brașov, Ploiești, Bacău, Brăila și București.


Joia trecută, un seism de 3,1 grade pe scara Richter a avut loc tot în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la adâncimea de 131 kilometri, potrivit INFP.


Acesta s-a produs în apropierea orașelor Brașov, Ploiești, Bacău și Brăila. Seismul a avut loc la ora 4:11 în zona seismică Vrancea, județul Buzău.


În urmă cu două săptămâni, un val de cutremure a fost înregistrat într-un interval de aproape 12 de ore, în România. Nu mai puțin de cinci seisme de intensitate redusă s-au produs pe 25 iunie, de la ora 17 și până vineri dimineață, la ora 5, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului (INCDFP).


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei