Cursuri gratuite pentru cei care vor să se angajeze în străinătate

543
Cursuri gratuite pentru cei care  vor să se angajeze în străinătate - cursurisiconsilieregratuita-1396457229.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care vor să învețe o meserie, pentru a se putea angaja ulterior atât în țară cât și în străinătate, au șansa de a face cursuri gratuite. Este vorba despre un proiect cu fonduri europene, intitulat "Stil Activ - Soluții simple pentru integrarea pe piața muncii a șomerilor, șomerilor de lungă durată și persoanelor în căutarea unui loc de muncă din județul Constanța". 
Proiectul este inițiat și implementat de Asociația Sigma Development Center, în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, și își propune să faciliteze integrarea pe piața europeană a muncii a 270 de persoane fără loc de muncă. Sunt oferite, astfel, servicii suport pentru crearea competențelor personale și profesionale necesare unei vieți active pe piața muncii. Pachetul complex include derularea a nouă programe de calificare autorizate ANC, module de dezvoltare personală, consiliere psihologică și vocaționa-lă (individuală și de grup), cât și accesul la platforma online Job Crawler, platformă de căutare, creată în cadrul proiectului, dedicată calificărilor din proiect și profilelor de competențe dezvoltate de grupul țintă.
Mai precis, pe lângă consiliere și suport în aplicarea la joburi, proiectul implică instruirea grupului țintă în cadrul a șase programe integrate de formare, menite să crească accesul în spațiul național și/sau european al pieții muncii: îngrijitor bătrâni la domiciliu, tehnician masor, lucrător comercial, scafandru, web designer și grafician calculator. Instruirile vor fi coroborate cu trei module de dezvoltare care vizează creșterea competențelor de comunicare, limba engleză și a cunoștințelor antreprenoriale. 
Proiectul este planificat pentru o perioadă de 18 luni, iar finanțarea de peste două milioane de lei, provine din fonduri europene. Persoanele interesate pot afla mai multe informații sau se pot înscrie la Asociația Sigma Development Center, la Adriana Cârnu, responsabilul de evenimente și promovare, tel. 0724/293.493, sau la sediul AJOFM Constanța, la Simona Glăvan, coordonatorul grupului țintă, tel. 0241/481.550. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Martie 2014
Stire din Diverse : Ce garantează un job reușit
Pagina a fost generata in 0.6634 secunde