Cursuri de prim ajutor în școli și defibrilatoare în zonele publice. Este nevoie, însă, de donații!

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 06 Decembrie 2019 169
Rolul principal al Fundației pentru SMURD este dezvoltarea asistenței medicale de urgență și sprijinirea activității SMURD pe plan național. Concret, printre reușitele fundației, se numără instruirea a peste 10.000 de oameni în acordarea primului ajutor și a modului de reacție în situații de urgență (majoritatea beneficiarilor sunt copii), cât și „Maratonul Resuscitării”, evenimente care reunesc mii de oameni, așa cum s-a întâmplat în 2019, în București, Constanța și Timișoara. La fel, scopul acestui eveniment a fost de a realiza exerciții practice, de instruire cu privire la acordarea primului ajutor. 


Pentru ca astfel de proiecte, dar și multe altele să continue, fundația are nevoie de sprijin financiar. În consecință, reprezentanții fundației fac un apel către firme să doneze o parte din 20% din impozitul pe profit, printr-un contract de sponsorizare. 
Pentru 2020, planurile Fundației pentru SMURD sunt de operaționalizare a primului simulator de instruire a populației în situații de urgență, de realizare a unei platforme online de formare și educare continuă a voluntarilor din sistemul de urgență și de introducere în programa școlară a cursurilor de bază de prim ajutor, cât și montarea de defibrilatoare în cât mai multe zone publice din orașele mari. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei