Cuptorul cu Plăcinte, închis șase luni! Amendă record de 92.000 lei

7386
4

Articole de la același autor

Controalele din ultimele săptămâni ale Protecției Consumatorilor au scos la iveală numeroase probleme în unitățile de alimentație publică de pe litoral. 


Produse expirate, carne ținută în soare, cu muște pe ea, condiții mizerabile în bucătării și în magazii - sunt primele constatări și nici nu a început bine sezonul estival. Din păcate, în toate unitățile verificate au fost găsite neconformități grave, semn că acest mod de lucru este aproape o practică în rândul cârciumarilor. Nu le pasă de sănătatea clienților lor, ci doar ca la sfârșitul verii să aibă profitul cât mai mare. 


În cursul zilei de ieri, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a dat cea mai mare amendă care s-a auzit vreodată pe litoral: 92.000 lei, pentru neregulile găsite la Cuptorul cu Plăcinte. Mai mult decât atât, a dispus închiderea unității pe o perioadă de șase luni. 


"Am aplicat o amendă de 92.000 de lei. CJPC este instituția care a generat controlul, apoi au mers și alte instituții de verificare. Am reușit să generăm un val care a dus la închiderea acestui focar de infecție. Proprietarul a refuzat semnarea documentului, a păstrat aceeași atitudine impertinentă și a declarat că va închiria unei alte societăți", a declarat Horia Constantinescu, comisarul șef al CJPC Constanța. 


Localul a fost închis în cursul zilei de ieri, dar patronul susține că va renova unitatea și că o va redeschide în trei zile. Comisarul șef de la Constanța promite că va continua controalele și că, deși nu va putea să ia la rând toate unitățile alimentare, sancțiunile de la Cuptorul cu Plăcinte să fie un semnal de alarmă pentru ceilalți administratori care se știu cu nereguli. 


3,5 tone de alimente confiscate și distruse


La rândul lor, inspectorii sanitar-veterinari au verificat, în ultimele zile, nu mai puțin de 143 de unități din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. Au fost controlate 74 restaurante, patru pizzerii, 10 unități tip fast-food, șapte braserii, 14 unități tip bufet, opt baruri, un snack bar, o cantină, 18 magazine alimentare, 4 laboratoare patiserie/cofetărie, 1 supermarket și 1 unitate comercializare produse congelate. 


"Pentru deficiențele constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.000 de lei, au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru două unități de alimentație publică și au fost acordate cinci avertismente. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la comercializare peste 3,5 tone de produse alimentare, improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către distrugere prin incinerare", explică directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, dr. Diana Cristescu. 


Potrivit acesteia, inspectorii au constatat că produsele alimentare nu erau manipulate corespunzător și erau depozitate în condiții improprii, că nu erau respecte condițiile de igienă în spațiile de producție și că erau vândute în spații neaprobate sau neigienizate.




Comentează știrea

Patiserul
27 iunie 2017
Placinta umpluta cu spagi

Pe pariu doamna Andreea ca nu o sa plateasca niciodata aceasta amenda record? Baiatul a uitat sa umple placinta cu spaga.De ce nimeni nu l-a controlat pana acum? Nu vi se pare ciudat ca asa ,peste noapte inspectorii de la DSV au dat buzna si au dat si o amenda record?De ce nu iau la periat impreuna cu ANAF-ul si Jandarmii restul bombelor din Satul de Vacanta? O sa vedeti ca o sa dea baiatul spaga in stanga si-n dreapta si o sa scape.Produse expirate o sa manance romanii si de acum in 100 de ani la "Cuptorul cu placinte"

ovidiu
27 iunie 2017
amenda

pe naiba inchis....duminica seara era deschis si vindeau mici la oameni....

Constantean
27 iunie 2017
Razbunare mascata

Legea prevenție nu spune că întâi problemele trebuie prevenite ? Din moment ce nu s-a îmbolnăvit nimeni, amenda e exagerata și urmărește de fapt anihilarea concurenței.

kormoran
27 iunie 2017
total

trebuia desfiintat si nu inchis 6 luni.pt astfel de situatii amenda este prea blanda.inchisoare 10 ani si confiscarea averii este buna.sa vedem cine mai are tupeu sa vanda produse alimentare expirate..

Pagina a fost generata in 0.5129 secunde