Cum se vede poluarea Pământului din spațiu. Imaginea e dezolantă!

294
Cum se vede poluarea Pământului din spațiu. Imaginea e dezolantă! - corali-1550394492.jpg

Articole recomandate

Apa murdară din viituriile care au avut loc în nordul Australiei a ajuns la Marea Barieră de Corali, spun oamenii de știință, citați de BBC.


Viiturile sunt rezultatul mai multor săptămâni de ploi în Queensland. Imaginile captate arată că apa s-a împrăștiat pe aproximativ 60 de kilometri de la mal. Cercetătorii se tem că apa plină de sedimente va bloca pătrunderea luminii și asfixierea coralilor. Ei au început să facă teste.


Marea Barieră de Corali, localizată în Marea Coralilor, este zonă de patrimoniu mondial. Ea are o suprafață de 344.400 de kilometri pătrați.

Revărsările din ultimele săptămâni au afectat aproximativ 600 de kilometri liniari, au mai spus cercetătorii. Apa nu s-a dispersat datorită lipsei vântului.




"Cea mai mare îngrijorare la acest moment o reprezintă reducerea luminii, care, dacă persistă, în anumite cazuri vom putea vedea o sufocare a sistemului", a spus Jane Waterhouse, cercetător la secția TropWater a James Cook University. Ea a adăugat că vântul puternic ar putea tempera impactul.

Reciful este supus deja unei amenințări – aceea a decolorării coralilor din cauza încălzirii apei. El a fost afectat și de cicloane și de anumite specii de stele de mare.


sursa: tabu.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5149 secunde