Cum puteți deveni șomeri cu acte în regulă

252
Cum puteți  deveni șomeri  cu acte în regulă - someri1-1515339808.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care se află în căutarea unui loc de muncă își pot depune actele la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Actele necesare pentru întocmirea dosarului de indemnizație de șomaj sunt: act de identitate, copie xerox și în original, certificat de naștere, copie xerox și în original, certificat de căsătorie/divorț, copie xerox și în original. În plus, este nevoie de actele de studii și de calificare, copie xerox și în original, o adeverință medicală, cu specificația "apt de muncă" sau "apt de muncă cu restricții" (eliberată de medicul de familie).

În plus, este nevoie de o adeverință de venituri, o adeverință eliberată de unitate cu ultimile 12 salarii, carnetul de muncă și adeverință tip carte de muncă completată începând cu data de 1 ianuarie 2011.

Pentru persoanele care au avut ultimul loc de muncă în alte județe, este necesar certificat privind stagiul de cotizare la bugetul asigurărilor pentru șomaj și decizia de încetare a contractului de muncă.

Pentru persoanele care au cel puțin vârsta de 18 ani și au încheiat contract de asigurare pentru șomaj, este necesară o copie după contractul de asigurare pentru șomaj, încheiat cu AJOFM, în a cărei rază își au domiciliul sau reședința.

Pentru persoanele care vin din concediul de maternitate este nevoie de decizia de aprobare a indemnizației de creștere copil, decizia de încetare a indemnizației de creștere copil și certificatul de naștere al copilului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Noiembrie 2017
Stire din Social : Noi cursuri de formare pentru șomeri
Pagina a fost generata in 0.5468 secunde