Camera de jucării a Centrului Focus trebuie umplută!

Cum poți oferi un zâmbet unui copil bolnav

333
Cum poți oferi un zâmbet unui copil bolnav - jucariicentrulfocus-1510502987.jpg

Articole de la același autor

Zilnic, în Centrul Medical Focus de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța "Sf. Apostol Andrei" vin zeci de copii cu cancer, leucemie sau diferite boli grave rare, pentru a li se face tratamentul sau analizele. Pentru ei, există aici o cameră cu jucării, unde pot să-și petreacă timpul și să uite de suferința lor.

"Se trezesc de dimineață, sunt școși din rutina lor zilnică, e clar că atunci când ajung aici au o anumită traumă, chiar dacă noi ne străduim să facem locul acesta cât mai prietenos posibil. Avem camera de jucării, pe categorii de vârste, jucării care să-i atragă și care îi ajută să-și petreacă timpul până când reușesc să recolteze analizele, să aștepte rezultatele lor, pentru ca doamna doctor să le poată interpreta", explică Loredana Ștefan, de la Centrul Focus.

Pentru acești copii, fiecare zi este o luptă, iar noi, constănțenii, putem să îi ajutăm pentru ca părinții lor să-i vadă senini și cu zâmbetul pe buze.

"Ne străduim să le aducem o bucurie în plus copiilor care vin la monitorizare și tratament, căci ei se bucură de orice le putem dărui. Și din cauza aceasta ne dorim să umplem camera cu jucării și să îi lăsăm pe ei să intre și să aleagă o jucărie, pe care să poată să o ia acasă. Apelul nostru, ca de fiecare dată în perioada sărbătorilor, este către constănțenii care vor să ne ajute. Ei pot veni oricând, între orele 8 și 15, să doneze jucării, rechizite sau cărți, pentru copii cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani. Important este ca aceste jucării să fie noi și curate, pentru că ele ajung la copii care au deja probleme de sănătate și au o imunitate scăzută", mai spune Loredana Ștefan.

Reamintim că Centrul Medical Focus se află în incinta policlinicii Spitalului Județean Constanța, intrarea de pe strada Nicolae Iorga. Acesta a fost amenajat integral din donații, de către Asociația "Dăruiește aripi", și funcționează în cadrul secției de pediatrie a Spitalului de Urgență, ca și compartiment de onco-hematologie și reumatologie.

De asemenea, tot "Dăruiește aripi" a demarat, de câteva luni, un amplu proiect de reabilitare a secției de nou-născuți a Spitalului Județean Constanța. Lucrările sunt în desfășurare și orice bănuț în plus este binevenit. Companiile sunt încurajate să doneze 20 la sută din impozitul pe profit datorat către stat, iar toți ceilalți pot trimite un sms la 8845, în valoare de doi euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3199 secunde