Cum pot deveni constănțenii donatori voluntari de organe

177
1
Cum pot deveni constănțenii donatori voluntari de organe - cumpotdevenidrmariusprazarucoord-1443107234.jpg

Articole de la același autor

Prelevarea de or-gane se poate face fără consimțământul membrilor familiei dacă, în timpul vieții, persoana decedată și-a exprimat acordul printr-un act notarial. Totodată, aceasta trebuie să fie înscrisă în Registrul na-țional al donatorilor de organe, țesuturi și celule, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății.

Există o procedură standard și câteva etape clare în situația prelevării de organe. În prima etapă, se identifică pacientul aflat în moarte cerebrală. Urmează declararea morții acestuia, anunțarea echipei de medici de un potențial proces de prelevare. Din acest moment, acordul familiei este decisiv. Dacă familia își dă acordul, pacientul aflat în moarte cerebrală este declarat donator, iar echipa de me-dici anesteziști, cei de la terapie intensivă și neurologii încep etapa de suport mecanic, pentru a se susține în stare funcțională celelalte organe. Echipa care face prelevarea asigură în continuare susținerea mecanică a pacientului, pentru ca recoltarea să reușească.

Timpul este cheia în tot acest proces. Cu cât organele sunt prelevate mai devreme, cu atât pacientul care le primește are șanse mai mari de supraviețuire, iar organele în sine nu își pierd funcționalitatea.

"Rolul nostru este să ne asigurăm că familia pacientului aflat în moarte cerebrală înțelege că se pot salva vieți și oameni care sunt pe marginea prăpastiei. Inima este funcțională trei ore după prelevare, ficatul, patru-șase ore, iar rinichiul, 12 ore. Sunt oameni care nu mai au acest timp, iar viețile lor depind de aceste decizii", susține dr. Marius Prăzaru, coordonatorul programului de transplant din cadrul Spitalului Județean Constanța. 

Comentează știrea

catalin
25 septembrie 2015

Lucrezi cat vrei, castigi cat vrei ! Nu este necesara niciun fel de experienta! Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii; principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic; plata castigurilor realizate este garantata prin contract, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale; se lucreaza part-time sau full-time, la alegere; sunt suficiente studiile medii, cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. Detalii la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5264 secunde