Cu ochii pe firmele de construcții. Amenzi peste amenzi

404
Cu ochii pe firmele  de construcții.  Amenzi peste amenzi - controaleconstructii3-1495119817.jpg

Articole recomandate

În urma acțiunilor de control cu caracter inopinat ale reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) în domeniul construcțiilor, o mulțime de patroni au fost trași la răspundere pentru deficiențele și nereguliile constatate la locul de muncă.

Inspectorii din cadrul serviciului Control Relații de Muncă al ITM au sancționat 22 din totalul celor 72 agenți economici controlați, cărora le-au aplicat amenzi în valoare de 398.000 lei. În plus, pentru un angajator, unde au fost depistate șase persoane fără forme legale de angajare, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru a stabili dacă acesta se face vinovat sau nu de încălcarea legii.

Totodată, în urma controalelor, au fost depistate 51 de persoane fără forme legale de angajare și muncă nedeclarată și au fost dispuse 94 de măsuri cu termen de remediere a deficiențelor constatate.

Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, pe parcursul derulării controalelor s-a mai constatat că unii patroni nu au încheiat contracte individuale de muncă în forma scrisă, alții nu au înregistrat și transmis contractele individuale de muncă ale salariaților sau nu au ținut evidența reală a orelor de muncă prestate de salariați.

La rândul lor, inspectorii din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă au verificat alți 33 angajatori, pe care i-au amendat cu suma de 50.000 lei. Aceștia s-au făcut vinovați de neacordarea și nepurtarea echipamentului individual de protecție, lipsa sistemelor de protecție colectivă pentru lucrul la înălțime și, mai ales, neorganizarea punctelor de prim ajutor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2729 secunde