Creșele din Constanța, redeschise. "Triajul epidemiologic se face zilnic"

180
Creșele din Constanța, redeschise.

Articole de la același autor

Copiii înscriși la creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța s-au întors, ieri, în colectivitate. Unitățile au fost igienizate și reamenajate, astfel încât să poată fi respectate prevederile legale referitoare la limitarea riscului de infecție cu noul coronavirus.

"Fiecare creșă a fost dotată cu materiale de igienă și dezinfectanți, lămpi bactericide, spații dedicate pentru respectarea distanțării sociale și a efectuării triajului epidemiologic etc. Toate unitățile funcționează cu respectarea prevederilor Ordinului nr. 1076/4518/3936/2020. Accesul în holul de primire este limitat, se eșalonează sosirile și plecările, pentru a se respecta distanțarea fizică. Copiii sunt primiți individual de către persoana desemnată și preluați de părinte la ușa unității, evitându-se circulația în interior. Zilnic, se face triajul epidemiologic, scanarea temperaturii cu termometru noncontact, temperatura înregistrată nu trebuie sa depășească 37,3 grade Celsius. Copiii sunt ajutați și învățați să se spele pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de secunde", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.

De asemenea, sălile de grupă sunt astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. În plus, distanțarea fizică se asigură în toate încăperile dormitoare și sălile de mese.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4086 secunde