Credincioșii cer redeschiderea bisericilor. "Prin răbdarea voastră, vă veți câștiga sufletele voastre"

533
Credincioșii cer redeschiderea bisericilor.

Articole de la același autor

Sute de constănțeni cer prefectului județului redeschiderea bisericilor. Oamenii au transmis solicitarea într-o petiție lansată de Arhiepiscopia Tomisului. Prefectul George Niculescu le-a cerut enoriașilor să mai aibă puțină răbdare.

Poșta electronică a Instituției Prefectului Județului Constanța a fost asaltată, în ultimele zile de sute de petiții semnate de cetățeni care vor să se deschidă bisericile. "Peste 600 de petiții au fost trimise pe adresa de e-mail oficială a instituției. În aceste solicitări se cere deschiderea lăcașelor de cult ortodoxe din județul Constanța, pentru enoriașii care doresc să participe la slujbe", au anunțat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Demersul a fost inițiat de Arhiepiscopia Tomisului, prin vocea Înalt Prea Sfinției Sale Teodosie. "Prin mai multe canale media și social media, Arhiepiscopia Tomisului a instruit credincioșii cum să realizeze aceste solicitări și cum trebuie trimise, motivând că «orice altă formă de petiție online nu are niciun efect juridic, pentru că petițiile trebuie adresate cuiva», așa cum se menționează în postarea publică de pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei", precizează prefectul George Niculescu.

Acesta citează un paragraf din Biblie, "Prin răbdarea voastră, vă veți câștiga sufletele voastre", și susține că reglementările ordonanțelor militare în vigoare nu pot fi modificate pe parcursul stării de urgență, iar prefectul județului Constanța nu poate dispune exceptarea de la regulile impuse. "Înțelegem nevoia credincioșilor de a participa la slujbele religioase oficiate de preoții constănțeni, dar în aceste vremuri de răstriște, recomandăm distanțarea socială, în orice context, social, profesional, reliogios, etc. Dreptul la religie este garantat prin Constituție fiecărui cetățean român, indiferent de confesiune; dacă ar fi să se aprobe măsuri relaxate pentru un cult, nu pot rămâne alte confesiuni cu restricții. Iar, în condițiile actuale, ridicarea restricțiilor în ceea ce privește oficierea slujbelor religioase poate reprezenta un factor de risc însemnat", este de părere George Niculescu.

"Virusul nu infectează preferențial!"

Prefectul consideră că nu sunt dovezi care să ateste spusele lui ÎPS Teodosie, "Biserica nu infectează!". Mai mult decât atât, dă exemplul cazului lui ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care, din ultimele informații, încă se află în stare gravă, din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2.

"La fel ca marea majoritate a populației acestui județ, și eu sunt un om credincios, care respectă cuvântul Bibliei. Dar, în această situație excepțională, pe primul loc este sănătatea fiecăruia dintre noi. Fără acestea, nu ne vom putea bucura, în viitor, de căldura și energia spirituală pozitivă a participării la o slujbă oficiată în biserică. Biblia este plină de pilde care ne îndeamnă să fim răbdători, iar credincioșilor din acest județ și din toată România le transmit că trebuie să fie în continuare răbdători, nu pentru mult timp, sperăm. Ar trebui să privim această perioadă ca pe una de post. Rolul tentației, în acest caz, este jucat de relaxare. O relaxare care ne poate duce departe de țelul nostru comun: să scăpăm de epidemia de coronavirus. Îi rog pe toți credincioșii să nu cadă pradă tentației de a se relaxa, și de a crede că răul a trecut. Încă trebuie să ne luptăm cu acest rău. Virusul nu infectează preferențial, nu ține cont de confesiune, de vârstă, de mediul din care provenim, cum nici legea nu trebuie aplicată preferențial, la fel și toate prevederile din Ordonanțele Militare", consideră prefectul George Niculescu.

Acesta face și o comparație și cu riscul deschiderii școlilor, subliniază că autoritățile au găsit soluții de moment, prin care educația își continuă cursul, și îi îndeamnă pe credincioși să asculte slujbele transmise în mediul online.

"Și eu sunt printre cei mulți care abia așteaptă ca viața să se întoarcă la normal, iar aici discutăm inclusiv de mersul în biserică, deplasarea liberă și tot ceea ce presupune o existență normală, liniștită. La o astfel de viață ne vom întoarce dacă toți ne facem datoria, în continuare. Autoritățile își vor duce, mai departe, misiunea de organizare, iar medicii și asistentele, eroii din prima linie a luptei împotriva COVID-19, sunt sigur că vor găsi resursele necesare să fie, în continuare, la înălțime. Cu toții trebuie să-i sprijinim pe cei din sistemul sanitar, cei care fac minuni în fiecare zi. Grăitoare este ponderea de vindecări din Constanța, de aproximativ 75%. Așadar, cel mai important este să rămânem sănătoși, optimiști și răbdători. Din ultimele date oficiale, de pe data de 15 mai vom începe să revenim, pas cu pas, la viețile noastre. Totul ține de noi!", concluzionează prefectul George Niculescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6181 secunde