Coronavirus la Constanța. Precizări privind situația actuală de la autoritățile locale

de Cuget Liber Miercuri, 27 Mai 2020 368
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 276 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 17 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 264 de pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița). În acest moment, mai sunt 45 de persoane internate, dintre care 25 din județul Constanța și 20 din județele Tulcea și Ialomița. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență, informează un comunicat al Instituției Prefectului Județului Constanța.


În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 64 de persoane, care ocupă 3% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.406 persoane în izolare la domiciliu.


Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.


În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 12 sancțiuni contravenționale (în cuantum de 4.605 lei), dintre care două pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în cuantum de 2.000 lei.


De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 7 societăți comerciale și PFA.


În cursul zilei de ieri, 26 mai a.c., peste 700 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă și I.S.U. „Dobrogea” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 589 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei