Copiii de la Grădinița "Azur" s-au întrecut în talente

328
Copiii de la Grădinița

Articole de la același autor

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Interetnic "Nucleul ideal al multiculturalității Dobrogene" s-a desfășurat, zilele trecute, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin". Anul acesta, evenimentul a fost dedicat Zilei Dobrogei, aniversată la data de 14 noiembrie și, desigur, Centenarului.

Festivalul a fost organizat de Asociația Culturală "Lilici dit mai"("Flori de mai"), a cărei președinte este profesorul Zoe Gică, în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit "Azur" din Constanța.

Potrivit directorului grădiniței, Ecaterina Radu, la acest eveniment au participat copiii din cadrul mai multor școli constănțene: Școala gimnazială "Nicolae Tonitza", Școala "Constantin Brâncoveanu", Școala "Nicolae Iorga", Școala "Mihail Koiciu", Grădinița cu Program Prelungit "Azur" și Ansamblul Folcloric "Lilici dit mai". Pe scenă au evoluat copii aromâni, turci, rromi, tătari, greci.

"Toți copiii dintr-o țară europeană ca România au dreptul să-și cunoască sentimentul de apartenență la cunoștința lor etnică, de a se exprima liber în graiul lor specific strămoșesc. Oferim și primim cu onoare din frumusețea și bogăția culturii și tradiției specifice fiecărei etnii, dar și din arta culinară a acestora", a precizat directorul, cu această ocazie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3715 secunde