Strictețe împotriva coronavirusului

Controale în școlile din Constanța. "Nu vom lăsa nesancționate abaterile de la reguli!"

1036
Controale în școlile din Constanța.

Articole de la același autor

Pericolul răspândirii virusului Covid-19 persistă și chiar se amplifică în Europa, dar și în țara noastră, astfel încât autoritățile locale impun strictețe în ce privește respectarea condițiilor de igienă, mai ales în unitățile în care sunt copii. 


Peste 500 de mii de lei au fost repartizați din nou către unitățile de învățământ din municipiul Constanța pentru a-și procura materialele necesare pentru asigurarea condițiilor de prevenire a infecției cu coronavirus. 


Consilierii locali au aprobat în ședință extraordinară, în cursul zilei de ieri, suplimentarea bugetelor instituțiilor de învățământ cu suma totală de 502.000 lei, pentru achiziționarea de materiale igienico-sanitare și dezinfectanți. 


"În urma controlului efectuat, zilele trecute, în școli și grădinițe și a discuțiilor cu conducerile unităților de învățământ, a fost realizată o centralizare cu solicitările acestora. Venim și în sprijinul lor, chiar dacă nu este în sarcina autorității locale, nici a primăriei, nici a consiliului local, achiziționarea de materiale igienico-sanitare, săpun, hârtie igienică, materiale de curățenie, detergent, ci în sarcina Ministerului Educației, prin finanțarea de bază. 


O echipă din aparatul meu de specialitate a mers la toate unitățile școlare din municipiul Constanța, pentru a se asigura că sunt toate condițiile. Am găsit și lucruri bune și lucruri mai puțin bune", a declarat primarul Decebal Făgădău. 


Există stocuri de dezinfectanți 
Potrivit acestuia, din cele 101 unități de învățământ de pe raza municipiului, doar directorii a 11 instituții nu au cerut bani suplimentari pentru materiale și dezinfectanți. Este vorba despre Școlile Gimnaziale nr. 7 "Remus Opreanu", nr. 24 "Ioan Jalea", nr. 30 "Gheorghe Țițeica", nr. 38 și nr. 39 "Nicolae Tonitza", precum și de Liceul Tehnologic "Tomis", Liceul Tehnologic "I.N. Roman", Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru". De asemenea, conducerile Școlilor nr. 11 și nr. 16 și Colegiului Național "Mihai Eminescu" au declarat că au stoc suficient de astfel de produse. 


"Am aprobat alocarea sumelor tuturor celor care ne-au solicitat pentru materiale igienico-sanitare și pentru a-și completa stocurile de dezinfectanți, cu toate că, în luna decembrie, am mai făcut acest lucru. Dar vă asigur că nu voi lăsa nesancționate unitățile dacă vom vedea că noi alocăm bani, cu toate că nu e treaba noastră, și totuși nu avem cele necesare în școlile, grădinițele și liceele noastre. Începând de săptămâna viitoare, vom relua controalele!", a subliniat edilul constănțean. 


XXX 
Până în prezent, în județul Constanța, nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu noul virus Covid-19, iar în țara noastră sunt înregistrate șase persoane care au contactat coronavirus. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5897 secunde