Controale ale medicilor sanitar-veterinari în piețe și supermarketuri

154
Controale ale medicilor sanitar-veterinari în piețe și supermarketuri - carne-1520871518.jpg

Articole de la același autor

Peste 150 de magazine, depozite, fabrici, măcelării și localuri au fost verificate, pe parcursul săptâmânii trecute, de către inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.


Au fost vizate trei unități de tăiere, patru unități procesare carne, o unitate tranșare carne tocată, trei unități procesare lapte, cinci unități produse proaspete din pescuit, un centru colectare miere, două centre colectare pește, un punct de debarcare pește, o unitate procesare produse din pescuit, 15 măcelării, 16 carmangerii, trei pescării, 14 depozite alimentare și trei restaurante. De asemenea, au mai fost verificate o pizzerie, șase unități tip catering, trei baruri, un bufet, 26 super/hipermarket-uri, 11 magazine alimentare, 13 laboratoare cofetărie/patiserie, opt unități de comercializare produse congelate, cinci unități de reambalare, două depozite de semințe consum, o unitate fabricare pufuleți, o unitate fabricare condimente, o unitate de ambalare, cinci circumscripții sanitare veterinare de asistență, trei exploatații profesionale, două pet shop-uri, o farmacie veterinară, două mijloace transport animale vii.


În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.600 de lei. 


"Au fost confiscate și retrase de la vânzare 5.085 de kg de carne și produse din carne, 2.306 kg de lapte și produse lactate, 1.122 kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 109.457 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", precizează directorul executiv al DSV Constanța dr. Diana Cristescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1212 secunde