Consumul drogurilor ilegale a crescut! Ce substanțe interzise se preferă în România

180
Consumul drogurilor ilegale a crescut! Ce substanțe interzise se preferă în România - disponibilitateadrogurilor-1579160592.jpg

Articole de la același autor

Canabisul continuă să fie cel mai consumat drog din România, potrivit Raportului național privind situația drogurilor pe 2019, elaborat de Agenția Națională Antidrog (ANA). De asemenea, disponibilitatea drogurilor ilegale a crescut în țară noastră, românii având astfel acces la ușor la substanțe interzise, informează digi24.ro.

Potrivit raportului ANA care cuprinde date din 2018, dintre toate drogurile ilicite, canabisul continuă să fie cel mai consumat drog din România, cu o prevalență a consumului de-a lungul vieții de 5,8%. După canabis, se situează noile substanțe psihoactive (NSP) - 2,5%. Urmează: cocaină/ crack și LSD - câte 0,7%, ecstasy - 0,5%, ciuperci halucinogene - 0,4%, heroină, amfetamine și ketamină - câte 0,3%.

În anul 2018, au fost înregistrate 4.266 persoane consumatoare de droguri care au solicitat asistență.

În funcție de tipul drogului care a cauzat problema medicală, deși se menține aproximativ aceeași distribuție a solicitărilor de asistență, preponderent disputată între cele trei tipuri de droguri care domină tabloul asistenței pentru dependența de droguri din România (canabis, opioide și noi substanțe psihoactive), are loc o consolidare a poziției deținute de canabis, care ajunge să totalizeze peste 50% dintre cererile de tratament, precizează ANA.

Totodată, anul 2018 evidențiază o creștere a disponibilității drogurilor ilicite pe teritoriul național, concretizată într-un număr mare de capturi. Cele mai multe au fost înregistrate pentru canabis (3.354), MDMA (819), cocaină (361), heroină (264), rezină de canabis (200), fragmente vegetale cu THC (189), amfetamină (162). Canabisul rămâne în continuare cel mai capturat drog la nivel național, cu o creștere a numărului de culturi ilicite identificate, mai arată sursa citată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3132 secunde