Constănțenii și sportul. 6.000 de ore de sport și trei milioane de calorii consumate

704
Constănțenii și sportul. 6.000 de ore de sport și trei milioane de calorii consumate - constanteniisisportul-1573490492.jpg

Articole de la același autor

Angajații din județul Constanța care beneficiază de abonamente la sălile de sport și relaxare din rețeaua națională 7card au făcut aproape 6.000 de ore de mișcare în perioada ianuarie -septembrie 2019, reprezentând echivalentul a 250 de zile, respectiv opt luni, și au consumat aproape trei milioane de calorii, arată un studiu care analizează activitatea abonaților celei mai mari rețele de centre sportive din România.


Constănțenii sunt foarte activi la primele ore ale dimineții, intervalul orar în care cei mai mulți dintre ei practică activități sportive fiind între 8 și 10. Marțea este ziua săptămânii cu cel mai mare trafic înregistrat în sălile de sport și relaxare din rețeaua 7card. Luna mai a fost cea mai activă din primele nouă luni ale anului, iar vârful activităților sportive a fost atins pe data de 21 mai 2019.   


"Piața de profil din județul Constanța are un potențial mare de dezvoltare, iar interesul manifestat de companii față de abonamentul 7card se înscrie pe un trend ascendant. Cu un tarif mai mic cu 25 - 30% față de media pieței, abonamentul 7card este un beneficiu extrasalarial foarte important în relația angajator-angajat, dar și o investiție pe termen lung deoarece companiile își doresc angajați sănătoși și eficienți. Majoritatea angajatorilor care oferă abonamentul la sport activează în domeniul retail, FMCG, sectorul public, farmaceutic și bancar. În topul companiilor și al asociațiilor profesionale care oferă abonamentul 7card ca beneficiu extrasalarial putem menționa Sindicatul Sanitas Constanța și CHS - Silotrans Constanța", explică Andrei Crețu, cofondatorul 7card. 


Cele câteva sute de abonați activi ai rețelei 7card Constanța au acces la opt centre sportive și de relaxare. Din totalul lor, 55% sunt femei, iar 45% sunt bărbați. Vârsta medie a abonaților 7card din Constanța este de 31 de ani, dar segmentul de 33 de ani este cel mai activ. Cel mai tânăr client al sălilor de sport este un tânăr de 21 de ani (însoțitor), iar cel mai vârstnic, o angajată în vârstă de 51 de ani. 


"La fel ca și în alte județe din țară, activitățile sportive cele mai populare sunt aerobicul, fitness-ul și cycling-ul. Dar există și o serie de activități sportive în trend, care stârnesc din ce în ce mai mult interes în rândul abonaților 7card din Constanța, și anume kangoo jumps, pilates și zumba. Iar cei mai activi abonați sunt angajații companiilor care activează în retail, sectorul public, logistică, FMCG și domeniul bancar", mai precizează Andrei Crețu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6944 secunde