Constănțenii, obligați să curețe trotuarele de gheață și țurțuri

405
4
Constănțenii, obligați să curețe trotuarele de gheață și țurțuri - trotuare-1516209658.jpg

Articole de la același autor

După blocajul de zilele trecute, când prima zăpadă a paralizat Constanța, autoritățile locale anunță că sunt pregătite pentru o nouă rundă de iarnă. 13 sărărițe sunt mobilizate pentru a împrăștia material antiderapant în toate zonele orașului și 27 de utilaje cu lamă se află poziționate în puncte importante ale orașului.

De asemenea, ținând cont de avertizările de vânt puternic, reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei, vor fi pregătiți să intervină cu patru echipe formate din alpiniști și țapinari. Totodată, reprezentanții Poliției Locale împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere vor patrula pentru asigurarea fluenței traficului rutier și vor interveni în cazul în care situația o impune. Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei sunt pregătiți permanent pentru a interveni.

"Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele sub copaci pentru a preîntâmpina avarierea acestora și să faciliteze accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia reamintesc faptul că persoanele fizice și juridice au obligația, conform HCL 184/2013, să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.

"Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale", mai spun cei de la Primăria Constanța.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la Dispeceratul Primăriei municipiului Constanța – 0241/550.055, la Dispeceratul Serviciului Administrare Spații Verzi – 0722/545.366 și 0241/488.171 sau la Dispeceratul Poliției Locale – 0241/484.205.

Comentează știrea

Zoro
18 ianuarie 2018
De ce ?

Al cui e trotuarul ? Al meu ? Daca parchez pe el iau amenda, daca vreau activitate comerciala plătesc dări primăriei, deci e al primăriei. Sau când e vb de obligații e al cetățeanului și când e vb de drepturi și bani e al primăriei. E proprietar pe el, sa-si facă treaba.

jiji
18 ianuarie 2018
primaria

Sa curete asistatii din Henri Coanda care stau degeaba pe ajutor de la Primarie. De ce nu ies la curatat orasul pentru banii pe care le da Primaria

Ionel
18 ianuarie 2018
Public

Sa curete asistatii social si polarisul ca doar este domeniul public!!!!! La baniii incasati sunt primiii care vor bani moca si facturi platite. Se ciordesc milioane de la primarie ptr deszapezire !!! Fagadau 50/50 cu Martin de la Polaris !!!!

ct
18 ianuarie 2018
alo, primaria...

exact cum au scris mai sus, scoateti asistatii, pardon, tiganii la curatat strazile.... din oras turistic, ati facut oras de asistati politic , din taxele si impozitele platite de locuitori faceti pomeni pt votantii psd.... scoateti tiganii si pensioanarii la curatat !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0232 secunde