Constănțenii încep să învețe să selecteze gunoaiele. Tone de deșeuri colectate separat

272
Constănțenii încep să învețe să selecteze gunoaiele. Tone de deșeuri colectate separat - constanteniiincep-1590771398.jpg

Articole de la același autor

Peste 100 de tone de materiale plastice, hârtie, carton și metal au fost adunate în ultima lună de la platformele destinate colectării selective instalate în diverse zone din municipiul Constanța. Iar cifrele sunt în creștere în fiecare lună, semn că locuitorii au răspuns pozitiv recomandărilor autorităților privind separarea deșeurilor reciclabile de cele menajere.

În aceste zile, la toate cele 400 de platforme de pe raza municipiului Constanța sunt amplasate 900 de containere galbene destinate deșeurilor reciclabile, recipiente ce vin în completarea celor aproximativ 400 de containere tip iglu și platforme modulare, verzi, albastre și galbene destinate materialelor reciclabile, instalate în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraș.

"Facem un apel către locuitori ca înainte de a depune aceste deșeuri reciclabile la containerele speciale să le curețe de eventualele substanțe pentru a nu le contamina. Împreună cu Primăria municipiului Constanța venim în sprijinul populației și amplasăm din ce în ce mai multe containere pentru deșeuri reciclabile pentru a crește gradul de colectare", spune Dragoș Banaga, reprezentat al companiei de salubrizare a orașului.

Deșeurile reciclabile sunt colectate, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile.

Platformele au fost instalate pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2348 secunde