Constănțenii au stins lumina, sărbătorind "Ora Pământului"

178
Constănțenii au stins lumina, sărbătorind

Articole de la același autor

În fiecare an, la sfârșit de martie se sărbătorește "Ora Pământului". Din cauza situației în care ne aflăm, de data aceasta, evenimentul a fost prezentat constănțenilor, sub un alt format, online. Ce s-a întâmplat la finele săptămânii? Toată lumea a fost rugată să stingă, preț de câteva minute, lumina și a fost sfătuită să se focuseze pe ceea ce pot face acasă, alături de cei dragi.

"Poate nu ai mai vorbit de mult cu prietenii, poate nu ai mai citit cartea preferată de ceva timp sau poate, pur și simplu, ai ignorat animalele de companie, preocupat fiind de job și de grijile zilnice", au declarat reprezentanții ONG Mare Nostrum.

Reamintim că acest moment este marcat de acum opt ani, de când, alături de alte sute de țări din întreaga lume, ONG-ul de la malul mării stinge lumina și la Constanța. "Ne-am alăturat mișcării «Earth Hour», în încercarea de a sensibiliza autoritățile și consumatorii de electricitate față de problema dioxidului de carbon, emis în cantități foarte mari în timpul producerii energiei electrice. Ora Pământului a devenit, astfel, ora în care ONG Mare Nostrum stinge lumina și îndeamnă constănțenii să utilizeze rațional resursele. Anual, la finalul lunii martie, sute de persoane răspund inițiativei ONG Mare Nostrum, stingând lumina în intervalul 20.30-21.00 și venind să aprindă simbolic lumânări în locațiile de eveniment ale Mare Nostrum, conștienți fiind de importanța reducerii consumului de energie electrică", au declarat specialiștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5004 secunde