"Constanța va fi eliberată de cablurile aeriene". Până atunci, cartierele sunt în tranșee

1142
5

Articole de la același autor

Cablurile suspendate de stâlpi ar putea să dispară în câteva luni din Constanța. Peisajul dezolant dat de rețelele de cabluri atârnate alandala va deveni istorie în această vară. Companiile de cablu, telefonie și electricitate lucrează de zor în mai multe cartiere ale Constanței. Se sapă pe toate fronturile, spre disperarea locatarilor care se trezesc că nu mai pot să intre în scara de bloc sau nu mai au unde să își parcheze mașinile, în zonele și așa deja supraaglomerate.

În Inel II, pe strada Eliberării, de exemplu, furnizorii de utilități au început de ceva timp demersul de a trece cablurile în subteran. Se taie trotuarele, se sapa în grădinile blocurilor, deranjul fiind amplificat și de aglomerația deja obișnuită a zonei. Oamenii înțeleg că sunt necesare aceste lucrări, mai ales că ei vor fi principalii beneficiari ai lucrărilor, primii care se vor bucura de priveliștea fără cabluri. Însă sunt supărați pe cei care efectuează lucrările. "Se lucrează neglijent. Sunt puțini oameni și se înaintează într-un ritm foarte lent. Astăzi, de exemplu, (n.r. ieri, 22 iunie), nu a venit niciun muncitor pe șantier. Au început săptămâna cu o pauză sau lucrează în mai multe puncte și nu au suficienți oameni, așa că îi duc de la o lucrare la alta", ne-a povestit Ion Ghiță, locatar în zonă. Omul ne-a arătat cum au fost astupate gropile din mijlocul trotuarului și unde riști să îți rupi gâtul dacă nu ești atent sau dacă vii seara, pe întuneric.

"Când se termină investițiile, cartierul să fie curat!"

Am încercat să discutăm cu reprezentanții firmei care efectuează lucrările în zonă, dar nu am avut cu cine să vorbim, mai ales că nu există niciun panou de informare privind șantierul. În schimb, reprezentanții Primăriei Constanța spun că lucrările se desfășoară conform graficului și sunt coordonate pentru a se face simultan, astfel încât să nu fie prelungit disconfortul cetățenilor.

"Încercăm să eliberăm orașul de cablurile aeriene și de cablurile de pe clădiri. Vrem să ne corelăm cu toți deținătorii de utilități, astfel încât, atunci când noi terminăm într-o zonă, ca municipalitate, să-și termine și ei investițiile și să rămână cartierul curat", explică Ani Merlă, director de programe în cadrul Primăriei Constanța.

Primarul cere seriozitate și implicare

La întâlnirea recentă dintre reprezentanții companiilor de utilități publice și reprezentanții deținătorilor de rețele de comunicații, primarul Constanței, Decebal Făgădău, și-a exprimat nemulțumirea față de modul cum se intervine în domeniul public, față de calitatea slabă a refacerilor în urma intervențiilor și, mai ales, față de timpul exagerat de mare dintre momentul intervențiilor și cel al refacerilor. Tocmai de aceea, a cerut raportarea zilnică atât către municipalitate, cât și către cetățeni a lucrărilor din domeniul public, presemnalizarea și semnalizarea corespunzătoare a lucrărilor ce se efectuează în carosabil, pe trotuar, pe spațiile verzi, pe stâlpi și arbori, dar și elaborarea unui regulament care să detalieze modul în care se intervine în domeniul public.

"Orice lucrare în domeniul public anunțată constănțenilor, trebuie să înceapă cu scuze adresate celor ce le pricinuiește deranj, să continue cu muncă, seriozitate și respect și față de spațiul public și să încheie în cel mai scurt timp posibil", a precizat Decebal Făgădău.

Comentează știrea

Victoria
23 iunie 2015
Tipic romanesc

In zona fostului Spic de Grau (Victoria) au inceput lucrarile in urma cu cca. 1 luna. In curtea interioara a blocurilor MS3A, MS3B, TD6, TD7, la 1 saptamana dupa aparitia santurilor, au venit cei de la Confort Urban si au turnat in toata curtea un covor asfaltic (la 33 de ani de la prima asfaltare). Acum subcontractorul RCS & RDS vrea sa taie proaspatul covor asfaltic pentru a sapa santurile necesare introducerii retelelor respective in pamant!!!

elena
23 iunie 2015
santuri

Veniti si in Tomis Nord, aleea Orhideelor, sa vedeti ce mizerie au lasat muncitorii? Nimeni nu verifica ce au facut...

ion
23 iunie 2015
lucrare neterminata

Locuiesc pe str. Tulcea bl.TM4 lucrarea cu santuri RCS&RDS a inceput acum 10 luni au terminat de acum 4 luni de acoperi santurile dar lucrarea e neterminata si neasfaltata . Adevarul caci neau ridicat confortul lasandune toata iarna cu santurile neacoperite suportand noroiul iar acum asteptam asfaltul la anu .

Mihai
23 iunie 2015
Loc de munca

Lipsurile nu apar decât atunci când nu ești conștient de abundența din jur. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

daniela
25 iunie 2015
cea mai noua oferta de lucru

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Pagina a fost generata in 0.5675 secunde