"Constanța trebuie să învețe să își prețuiască bătrânii"

284
1

Articole de la același autor

Reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Publică Constanța au demarat o campanie ce îi vizează pe vârstnicii Constanței.

Tema campaniei se referă la încurajarea talentelor, a contribuțiilor și a participării persoanelor vârstnice în societate, specialiștii fiind de părere că acestora nu li se acordă atenția cuvenită.

Scopul campaniei este favorizarea și extinderea contribuției efective a vârstnicilor la nivelul familiei, al comunității și societății, în general, în concordanță cu nevoile, preferințele și drepturile lor fundamentale.

"Obiectivele campaniei includ favorizarea condițiilor și măsurilor specifice care pot influența implicarea mult mai mare a persoanelor în vârstă la dezvoltarea societății noastre locale, și anume: îmbunătățirea sistemului de sănătate publică, venituri sigure și stabile, protecție socială și acces la serviciile financiare", a explicat dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătății DSP Constanța.

Potrivit specialiștilor, persoanele vârstnice trebuie incluse în activitățile familiale, sociale și trebuie apreciate la adevărata lor valoare.

"Populația trebuie să înțeleagă de ce este necesar să fie accentuat rolul persoanelor vârstnice în societate. Constanța trebuie să învețe să își prețuiască bătrânii. Campania noastră stimulează oamenii să aprecieze tot mai mult rolul jucat în societate de vârstnici. Ne confruntăm cu un fenomen accentuat de îmbătrânire a populației. Această schimbare poate fi pusă pe seama efectului combinat al ratei scăzute a natalității și al creșterii speranței de viață", mai spune specialistul.

Comentează știrea

Gica
4 octombrie 2017
Performanta

Imbatranire activa, care sunt specialistii din Primarie....???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.29 secunde