Constanța, sub COD portocaliu de viscol și ninsori. Ce măsuri a luat Primăria

2353
1

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de ninsori și viscol la Constanța. Astfel, începând din seara de sâmbătă, 16 ianuarie, Constanța va intra sub Cod portocaliu de ninsori, și viscol. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea. 


În urma avertizării meteorologice, la Primăria Constanța, a fost întrunit Comandamentul de iarnă. Astfel, s-a hotărât ca utilajele de deszăpezire să fie pregătite pentru intervenție începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, iar stocurile de material antiderapant și motorină să fie pregătite. 


La adăpostul pentru oamenii străzii, situat pe strada Soveja, sunt amenajate 20 de paturi, pături și ceai cald pentru persoanele consultate și trimise de Spitalul Județean Constanța. Următorul comandament a fost convocat pentru sâmbătă dimineață, la ora 10, când se va optimiza planul de intervenție prin întoc-mirea unor hărți care să conțină și amplasarea utilajelor de deszăpezire, locațiile și modul de acționare pe intervale orare. 


"Solicităm conducătorilor auto să nu parcheze în locuri care ar îngreuna desfășurarea utilajelor de deszăpezire, să limiteze pe cât posibil și deplasările pe drumurile publice cu autoturismele proprii, întrucât vântul va sufla în rafală, cu viteze mari, să evite parcarea în apropierea arborilor care prezintă pericol de prăbușire. Reamintim că Dispeceratul pentru Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Constanța este disponibil non-stop la numărul de telefon 0241/550.055", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana. 


În restul țării, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăși 70...80 km/h. Zăpada va fi troienită și vizibilitatea se va reduce sub 50 m. Totodată, meteorologii avertizează că viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică.


Comentează știrea

Cosmin
16 ianuarie 2016
Castigi garantat!

Castigi garantat! Nu conteaza daca esti student, casnica, somer sau angajat! Daca vrei sa castigi niste bani in plus, aici chiar poti sa castigi! Avem o echipa minunata si un program pas cu pas, special conceput pentru ca tu sa reusesti in cel mai scurt timp sa-ti rotunjesti veniturile! Garantat! Cere acum mai multe informatii la adresa noastra de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.5553 secunde