Constanța, raiul cerșetorilor! Au venit la malul mării să facă un ban peste vară

28379
Constanța s-a umplut de cerșetori. Sute de persoane au venit pe litoral, convinse că le va merge bine, că sunt mulți turiști darnici la Constanța. Așa se face că polițiștii locali aproape nu mai prididesc cu amenzile aplicate celor care cerșesc pe străzi, la intersecții, în parcările supermarketurilor sau în centrul orașului.

"146 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de către polițiștii locali pentru exercitarea faptelor de cerșetorie de la începutul anului și până în prezent. Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea persoanelor fără adăpost și a celor care apelează la mila publică în municipiul Constanța", precizează reprezentanții Poliției Locale.

Astfel, în mai puțin de șase luni, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice și în domeniul menținerii ordinii și liniștii publice au depistat mai multe persoane care apelau la mila publică în intersecțiile Constanței, pe bulevardul Mamaia, pe strada Mihai Viteazu, pe bulevardul 1 Mai, la intersecție cu strada Theodor Burada, pe strada Cumpenei, la intersecție cu bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Tomis III, în zona Grand, în zona ICIL, dar și în apropierea bisericilor, în zona centrală a municipiului, în Piața Ovidiu, pe faleza Cazinoului, dar și în zonele marilor centre comerciale din oraș.

"Echipajele poliției locale au aplicat 146 amenzi contravenționale în valoare totală de 12.750 lei, dispunându-se și măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie, unde a fost cazul. Sumele obținute din exercitarea faptelor antisociale au fost cuprinse între 1,5 lei și 156 lei", mai spun cei de la Poliția Locală.

Amenzi inutile…

Îngrijorător este că foarte mulți din cei depistați la cerșit erau din alte județe, precum Ialomița, Dolj, Brăila, Galați, Mehedinți, Prahova, Olt ori din alte localități sau orașe ale județului Constanța, precum Medgidia, Adamclisi, Castelu, Pantelimon, Cumpăna, Agigea, Dobromir, Ion Corvin, Techirghiol, Negru Vodă etc.

"Persoanelor în cauză li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu", completează reprezentanții Poliției Locale. Însă, adesea, aceștia nu numai că nu pleacă, dar își văd în continuare de preocupările de pe stradă. Și aproape niciodată nu își plătesc amenzile.

Așa se face că din evidențele Direcției Generale Poliția Locală Constanța a reieșit faptul că unele persoane au fost prinse la cerșit și amendate de mai multe ori. Cinci dintre cei depistați pe străzi mai fuseseră amendați de două ori, trei aveau deja câte trei procese verbale de sancțiune întocmite, o persoană din municipiul Constanța a fost sancționată de 12 ori, o persoană din județul Brăila a fost amendată de 10 ori, iar o persoană din Fetești, județul Ialomița, a fost sancționată contravențional de cinci ori.

Își trimit copiii la cerșit

"O atenție deosebită se acordă minorilor, care de foarte multe ori sunt depistați fără supraveghere, cerșind pe străzile orașului. Spre exemplu, în luna martie 2018, polițiștii locali au depistat trei minori care apelau la mila publică, iar părinții acestora au fost sancționați conform Legii 61/1991, republicată, pentru neluarea măsurilor necesare pentru a împiedica minorii până la 16 ani să exercite fapte de cerșetorie ori vagabondaj. Lucrătorii poliției locale din Constanța iau de fiecare dată măsurile legale de sesizare a serviciilor sociale pentru reglementarea situației juridice a minorilor surprinși în exercitarea săvârșirii faptelor antisociale menționate sau întocmirea actelor procedurale în vederea sesizării secției de poliție competente teritorial în demararea cercetărilor pentru infracțiunea de folosirea unui minor în scop de cerșetorie, unde a fost cazul. Numai în această lună au fost depistate patru astfel de situații care întruneau elementele constitutive ale unei infracțiuni. Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei DGPL Constanța «Spune stop cerșetoriei!», să nu mai dea curs cererilor sau solicitărilor unor astfel de persoane și, astfel, împreună, să asigurăm un climat public civilizat", adaugă reprezentanții Poliției Locale Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3652 secunde