Constanța, invadată de țânțari și gândaci. Mai lipsesc șobolanii și șerpii!

2542

Articole de la același autor

Mai e puțin și trece vara, iar Constanța tot nu a scăpat de atacul țânțarilor. Inițial, s-a dat vina pe ploile abundente și umezeală, acum, însă, nu a mai plouat de săptămâni bune, dar de țânțari tot nu am scăpat. Zilnic, constănțenii cad pradă micilor insecte, prin parcuri, pe stradă, în curți. Oamenii se plâng că nu mai știu ce să facă și cer autorităților locale să stropească zonele de verdeață, pentru a-i goni pe țânțari.

"Mergem în fiecare seară în parc cu nepoțica. Dar pur și simplu nu se poate sta pe bancă. Luăm cu noi spray-uri să o dăm pe fetiță, pe mâini și pe picioare. Dar, degeaba, este ciuruită. Și noi la fel, dar suntem adulți, suportăm altfel. Pur și simplu înțeapă și prin haine. De obicei, mergeam în parcul de la Gară. Am spus să încercăm și la Casa de Cultură, poate acolo nu sunt așa mulți țânțari, dar e la fel. Pe faleză și mai rău. Îți intră și în gură, în ochi, în urechi. Nu este normal așa ceva. Primăria nu ia măsuri? Se face că nu vede?", ni s-a plâns Maria B., o bunică din Constanța.

Puzderie de insecte, în cartiere

Și cei care locuiesc la curte sunt revoltați. Ei spun că sunt zone unde nu s-a stropit deloc pe tot timpul verii.

"Dacă prin centru spun că au dat cu soluții, prin parcuri, în cartiere nu au ajuns. Cel puțin nu la noi, în zona Baba Novac. Țânțarii fac măcel. Stăm de 14 ani la casă, dar în nicio vară nu a fost în halul acesta. Este imposibil să stai afară seara. Am folosit tot felul de soluții. Am pus aparate, fumigene, au ceva efect, dar sunt foarte mulți!", ne-a povestit Dumitru D., un alt constănțean.

Unii au profitat de puzderia de insecte și au improvizat insectare, cum erau pe vremuri. S-au amuzat chiar numerotând toți țânțarii prinși într-o singură seară: mai mult de 70.

"Așa e românul, face haz de necaz, dar înțepăturile de țânțar, pe lângă faptul că sunt foarte enervante, se pot suprainfecta, sau, și mai rău, există riscul de îmbolnăviri, pentru că este cunoscut faptul că țânțarii sunt purtători de boli", mai atrage atenția bărbatul.

Borealul, neprins în planul de dezinsecție

Dacă cei din cartierele din interiorul Constanței mai trag speranța că vor scăpa într-un târziu de țânțari și gândaci, există din păcate și constănțeni resemnați cu gândul că doar frigul îi va scăpa de insecte.

"Eu vara nu dorm, nu am somn, din cauza maneliștilor din Palazu și a țânțarilor din Boreal. Primilor, poliția nu prea are ce le face, iar secunzilor, primăria le-a dat liber la zbor, motivând că Borealul nu-i prins în planul de dezinsecție. Așa că nu-mi rămâne decât să mă gândesc cu nostalgie la zilele friguroase când se instalează starea de hibernare și când cutiile poștale ale locuitorilor din Boreal se vor umple cu pliante PSD-iste ce ne îndeamnă cu promisiuni deșarte să-i votam! Uraaa, hai la vot!!!", a scris constănțeanul Nicolae A. pe contul său de facebook.

Ce spun reprezentanții Primăriei Constanța

Autoritățile locale susțin că se acționează pentru dezinsecție în tot orașul, încă de la finele lunii mai. Se acționează etapizat și pe cartiere, astfel încât să fie acoperită toată suprafața municipiului și a stațiunii Mamaia.

"Substanța folosită este biodegradabilă și este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică București, având o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort, cum ar fi țânțari, muște, căpușe, gândaci și furnici. Începând de luni, 20 august, Primăria Constanța va relua în tot orașul, etapizat, dezinsecția, care are drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli", precizează reprezentanții Primăriei Constanța.

Potrivit autorităților, aceasta este cea de-a doua etapă a dezinsecției pe raza municipiului Constanța, prima etapă debutând pe 31 mai 2018.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2395 secunde