CONSTANȚA ȘI DARUL OTRĂVIT. Cine plătește în realitate subvențiile și gratuitățile Primăriei?

11532
23
CONSTANȚA ȘI DARUL OTRĂVIT. Cine plătește în realitate subvențiile și gratuitățile Primăriei? - 1-1477291063.jpg

Articole de la același autor

Vom acorda subvenții. Ajutoare. Gratuități. Bonuri sociale. Orice e nevoie. Primăria se întrece în a acorda daruri, dar niciodată nu spune adevărul: NIMIC nu e gratis. Nici subvențiile, nici ajutoarele, nici măcar gratuitățile. Cineva trebuie să plătească pentru ele. Și cine? Ați ghicit. Constănțenii. Și nu toți. Ci aceia care muncesc și, culmea, nu primesc nimic din toate acestea.


Acea subvenție la gigacalorie cu care se bate primarul Constanței în piept ca și cum ar fi marele câștig al cetățenilor ne costă, de fapt, 15 milioane de euro pe an. De unde sunt plătiți oare acești bani doar pentru căldură? Vine Făgădău cu ei de acasă, îi aduce Mircea Dobre sau ceilalți consilieri locali din afacerile lor de milioane cu bani publici? Se teleportează milioanele de euro în subvenții fără ca cineva să umble la buzunare? Ne pică bani din cer cu titlul de subvenție sau gratuități?

Nicidecum. Subvențiile, ca și toate celelalte gratuități, sunt daruri otrăvite, puse pe masa electorală fără niciun discernământ. Să fie acolo, poate or vota proștii în continuare cum trebuie… 


În realitate, toate aceste facilități sunt achitate din banii constănțenilor, din taxe și impozite, din ceea ce se încasează la bugetul local. Iar în loc ca banii aceștia să se ducă spre parcuri, străzi, școli frumoase și dotate (nu subvenționate de părinți), spitale moderne, monitorizarea video a orașului pentru siguranța cetățenilor, locuri de parcare și trotuare, plătim anual zeci de milioane de euro pomeni electorale, împachetate frumos în gratuități și subvenții. Faptul că RADET Constanța este o regie necompetitivă nu este vina mea și nu am de ce, eu, ca cetățean, să acopăr costurile lor exorbitante. Știați că avem cea mai mare gigacalorie din România? De ce? De fapt nici nu mă interesează zecile de motive invocate. Eu unul, nu vreau ca taxele și impozitele mele să fie pierdute în conturile unei Regii muribunde și neperformante. Mai ales că nici mă încălzesc cu RADET. Ca alte zeci de mii de constănțeni de altfel, care, deși nu beneficiază de serviciile acesteia, plătesc indirect subvențiile pentru gigacalorie. 


Așadar, ca autoritate publică nu m-aș mândri niciodată să fac din propriul meu oraș o localitate de asistați social (căci asta este o persoană care primește ajutor social sub orice formă), ci unul care să se dezvolte, să aloce bani pentru modernizare și evoluție. Mai ales că povestea subvențiilor și gratuităților aruncate cu nemiluita nu poate avea un final fericit. Ele trebuie acordate strict acolo unde este nevoie și unde nu există alternative. Este oare normal ca un cetățean cu Audi Q7 la scară să primească subvenții la întreținere?


În concluzie: nu consider ca este un act de vitejie în a arunca ajutoare sociale și gratuități în stânga și-n dreapta, mai ales într-un oraș precum Constanța, repetent la multe capitole edilitare. Nu consider sănătoasă abordarea suntem mai buni pentru că dăm mai multe subvenții. Nu de asta ați fost aleși. Ați fost aleși pentru ca părinții noștri să nu mai aibă nevoie de pachetele cu pui și orez, ați fost aleși pentru ca prețul încălzirii să fie unul corect, ați fost aleși pentru ca transportul în comun să fie unul modern, civilizat, practicabil pentru toată lumea și nu trăsură socială cum este acum.



Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
matei
24 octombrie 2016
radet

Este f.adevarat in privinta pretului ptr.gigacalorie dar si la apa rece si calda suntem fruntasi pe tara.De ex.luna trecuta la as. de locatari 233 am platit13 lei pe mc.de apa rece!!!!!!!!!!Pe administrator il doare in pix.Nu face nici un control macar o data pe an in apartamente--este greu sa te apleci sa citesti la fiecare apartament!!!!!!!!!!!

matei
24 octombrie 2016
radet

Este f.adevarat in privinta pretului ptr.gigacalorie dar si la apa rece si calda suntem fruntasi pe tara.De ex.luna trecuta la as. de locatari 233 am platit13 lei pe mc.de apa rece!!!!!!!!!!Pe administrator il doare in pix.Nu face nici un control macar o data pe an in apartamente--este greu sa te apleci sa citesti la fiecare apartament!!!!!!!!!!!

zoro
24 octombrie 2016
respect dl Zaporojan

Un moment de sinceritate ? O radiografie a realitatii ?

Orasean
24 octombrie 2016
Gratuitati, ajutoare

Avem scoli si autobuze frumoase, avem ce ne trebuie; dar avem golani la licee care strica;avem studenti de nota 5 si multi prosti-increzuti/radet da reducere la toti de la bloc/exista patroni care primesc ajutor social sau diverse persoane sugativa !

EGO
24 octombrie 2016
Subventii

Platesti in plus la apa ca sa acoperi furtul.inselatoria,nicidecum din cauza administratorului.Controlul apometrelor trebuie organizat si facut de presedinte,impreuna cu comitetul executiv si cel putin o persoana de specialitate (meserias autorizat) care intocmesc la sfarsit un document semnat si parafat ,pe care administratorul il pune in aplicare. In nici un caz, leacul impotriva FURTULUI nu este administratorul !

cta
24 octombrie 2016
oras de...

primarii si consilierii , il numesc oras TURISTIC... aiurea, este de fapt ORAS AZIL DE PENSIONARI , AZIL DE TIGANI, COTET DE CAINI VAGABONZI, samd... toti asistati din banii celorlalti, exact cum scrie in articol !!! copii sub 14 ani sunt singurii ce ar trebui sa primeasca gratuitate pe RATC, nu pensionarii ce au pensii peste salariul MINIM NET pe economie !!!

teo
24 octombrie 2016
nelamurit

Unde erati fratilor in ziua votului. Nu oare si Cuget liber il preamartea pe Fagadau?! Ori platim inca patru ani pentru ca asta a vrut alegatorul ori iesim in strada si il izgonim pe primar si acolitii sai!!!! Vorbesc prostii, nu-i asa??!!

eu cta
24 octombrie 2016
munca

pensionarii au pensie pe baza salariilor primite, / copii sa primeasca alocatie pana la 16/ sindicat in mediul privat nu exista / desfiintare medatori, cam multi trag foloase pe langa justitie, din incompetenta/ cand cumperi locuinta prin agentie imobiliara platesti bilet de vizita .

lavi
24 octombrie 2016
adevarat

Felicitări dle Zaporojan. Cât adevăr si câtă dreptate!suntem bătaia de joc a celor care ne conduc!

Sindbad
24 octombrie 2016
Scurt si la obiect.

Acest articol sa fie publicat in fiecare zi, afisat stradal, sa afle si ultimul prost cine ii plateste consumul. Doar nu le-a lasat ma-sa lui Fagadau/Mazare vreo basculanta cu euroi in curte. Din pacate, prostimea va fi majoritara la vot, vorba lui Voda Lapusneanu. Astia si-au alungat copii si nepotii pe afara. Orasul Constanta e mort si ingropat de lunga administratie pesedista/rosie/mazarista. Am pierdut trenul. Am luat drumul Vasluiului si Teleormanului, focare de prostie crasa rosie.

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6224 secunde