Constanța frumoasă și turistică! Munți de gunoaie în cartiere, mirosuri pestilențiale în stațiune

1380
Constanța frumoasă și turistică! Munți de gunoaie în cartiere, mirosuri pestilențiale în stațiune - fondconstantafrumoasa-1564521241.jpg

Articole de la același autor

În plin sezon turistic, gunoaiele înghit Constanța. Sunt peste tot, în cartiere, în stațiune, pe bulevarde, în parcuri. Sunt în tomberoane, dar și pe lângă, sunt în coșuri, dar și alături. Firma de salubrizare se declară depășită de situație și apelează la înțelegerea constănțenilor. Cu toții observăm, însă, în jurul nostru, cetățeni cărora le lipsește simțul civic. 


Constanța suferă la multe capitole. Nu are spații verzi, nu are parcuri, nu are locuri de joacă, în schimb, dă pe afară de gunoaie. În timp ce angajații companiei de salubrizare susțin că nu mai prididesc cu colectarea deșeurilor, constănțenii ne trimit fotografii cu mormanele de resturi care zac în cartiere, printre blocuri. Mulți dau vina pe autoritățile locale, dar uită și de obligațiile cetățenilor și atitudinea locatarilor, care uită, deseori, regulile de bun simț și își aruncă gunoaiele la întâmplare sau unde le este la îndemână.


"În centrul Constanței, în spatele Capelei Militare, sute de constănțeni au această priveliște zilnic: munți de gunoaie care zac pe aleea îngustă. Din păcate, cei care ar trebui să adune toate aceste gunoaie nu prea ajung în zonă. Dincolo de aspectul neplăcut al cartierului, zona este focar de infecție. Să nu mai pomenim de mirosurile neplăcute degajate. Și nu este suficient să strângi gunoiul, ci ar trebui să fie spălate acele ghene periodic, chiar zilnic", ni s-a plâns V.C., o femeie care locuiește în apropriere.


De mirosuri urâte se plâng și constănțenii din alte cartiere ale municipiului, dar unii nu uită să menționeze că o mare parte din vină o poartă chiar oamenii care locuiesc acolo. "Într-o țară civilizată, locuitorii nu vin cu punga de gunoi plină de zeamă și o aruncă din mașină, nimerind în orice altă parte numai în ghenă nu. Din păcate, munți dintre vecinii mei au lipsit la școala vieții, atunci când s-au predat regulile de bun simț. Și atunci li se pare normal să își lase gunoaiele lângă tomberon și nu în tomberon, sau lângă scara blocului", ni s-a plâns un alt constănțean, din cartierul Inel II.


Se fac eforturi pentru a curăța orașul
Reprezentanții Polaris M Holding, firma care se ocupă de salubrizarea orașului, susțin că își fac treaba atât cât de bine pot și cu resursele pe care le dețin. "În fiecare sfârșit de săptămână, în plin sezon estival, în stațiunea Mamaia sunt cazați aproximativ 90.000 de turiști, iar în restul săptămânii circa 60.000 de turiști. La aceștia se adaugă turiștii ocazionali, care se cazează la rude, prieteni sau închiriază locuințe în Constanța, Palazu, Mamaia Nord, iar numărul lor este cu siguranță impresionant, chiar dacă nu se știe câți sunt exact, ei se văd pe străzile Constanței, pe plaje, în toate zonele turistice. În această perioadă, cantitatea de deșeuri menajere și stradale aproape se dublează, iar serviciul de curățenie stradală, golire coșuri stradale, transport deșeuri menajere se face cu același efectiv de angajați și cu același număr de autospeciale ca în timpul anului. Încercam să facem față solicitărilor venite din partea constănțenilor în măsura respectării graficelor de lucru și în baza resurselor tehnice și umane de care dispunem", explică reprezentanții Polaris.


"Asigurăm populația că facem tot ce se poate!"
Potrivit acestora, în prezent, pe raza municipiului Constanța și stațiunea Mamaia, se acționează cu aproximativ 600 de angajați și 80 de autospeciale, care activează în două schimburi. "În această perioadă a anului, când crește consumul de pepeni, cojile aruncate de cetățeni se compactează în pubele și rezultă un lichid ce deranjează olfactiv. Nu putem să prevenim scurgerea sa din autospecialele de transport, oricât de performante ar fi acestea. Se intervine cu autospeciale pentru spălat în măsura disponibilității acestora. De asemenea, temperaturile ridicate accelerează descompunerea deșeurilor menajere și creează neplăceri și disconfort cetățenilor. Toți factorii enumerați mai sus contribuie la îngreunarea prestării serviciilor de colectare și salubrizare, dar asigurăm populația Constanței că încercăm să facem tot ce se poate pentru ca sarcina păstrării curățeniei orașului și a stațiunii Mamaia să fie îndeplinită", mai subliniază reprezentanții companiei de salubrizare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3828 secunde