Constanța anului 2017. Câini, căruțe și indivizi dubioși pe maidane pline de gunoaie

1441
2
Constanța anului 2017. Câini, căruțe și indivizi dubioși pe maidane pline de gunoaie - caini-1510045538.jpg

Articole de la același autor

Scriam, zilele trecute, despre un PUZ al Primăriei Constanța pentru cartierul Anadalchioi/Baba Novac, ce include și construcția unei străzi, dar care nu poate fi pus în practică din pricina refuzului Armatei de a pune la dispoziție terenul pentru construcția străzii. 




Articolul cu pricina a generat un val uriaș de comentarii de tot soiul. Le las la o parte pe cele de felicitare pentru curajul de a aborda acest subiect sensibil și pe cele care mă încurajează să continui acest demers jurnalistic. Am să mă refer doar la cele critice. 


Sunt convins că cei mai mulți dintre comentatorii care s-au grăbit cu afirmații dure (aberații de genul că aș vrea teren acolo sau că apăr interesele vreunui rechin imobiliar) nu au avut nici măcar răbdarea de a citi până la capăt articolul cu pricina. Dacă ar fi citit, ar fi înțeles mesajul transmis nu în nume propriu, ci în numele a câtorva mii de locuitori ai cartierului, care sunt nevoiți să trăiască de ani buni cu mizeriile sub nas. Mizerii aruncate nu de militari, ci tot de constănțeni, veniți de pretutindeni, să-și arunce gunoaie pe un teren despre care știu că este sat fără câini. 


Și acum, puțin haz de necaz. Sat fără câini? Vă înșelați amarnic! Zona este plină de câini, mulți dintre aceștia făcându-și veacul chiar în curțile unităților militare. Pensionari și copii, dar și adulți trec cu teamă prin zonă, cu frica-n sân de a nu fi mușcați de jivine. 


Imaginea surprinsă, ieri, în cartier este reprezentativă pentru peisajul prezentat în articolul anterior. Câini repezindu-se la căruța în care se află personaje dubioase. Ghici ghicitoarea mea: unde mergeau căruțașii la acea oră? 
Asta e Constanța anului 2017, n-am progresa, Doamne ferește! 




Comentează știrea

Sindbad
7 noiembrie 2017
Deja-vu

Domnule Mihalache, lămuriți-ne! Vrea primăria să extindă Henri Coandă? Să facă un HC 2? După cum a luat terenul de la Garda de Coastă, prin transfer, să-l ia și de la MApN? Sau aveți clientul deja, șpaga a fost dată, si trebuie convinsă populația? Ați trecut de partea borfașilor și a celor ce așteaptă parte din șpagă? Dupa câte hoții s-au făcut in C-ța in ultimii ani, nu ne mai miră nimic. D-aia presa liberă are zilele numărate. Că s-a vândut. Ca și restul. Pe bonuri de masă. 40 lei.

Sorin mihalache
7 noiembrie 2017
Pt sindbad

Draga dle cititor, sa va lamuresc si pe dvs, cred ca am scris de zeci de ori aceasta explicatie. Este vorba despre un puz al primariei care prevede in acel sector o strada, doar o strada, nu vile nu blocuri. De altfel in cartier sunt numai terenuri private. Revenind la puz acesta e in dezbatere publica iar urmatoarea intalnire este in data de 17 noiembrie la primarie. Va invit si pe dvs sa participati. Nu e vorba de nicio mangla imobiliara ci de o strada. Vorbesc in numele a mii de locuitori din cartier. Noi putem intelege ok e obiectiv strategic buncare pe sub pamant sau loc de strans trupe sau aterizat elicoptere. Dar oameni buni faceti ceva cu terenul gard paza sau parc, acum e un focar de infectie. Haideti sa l vizitam impreuna. Dvs acasa stati cu gunoaiele sub nas? Vin aici romi hoti si nesimtiti de pretutindeni si arunca mizerii pt ca e sat fara caini. Cat despre treaba cu 40 de lei, nu va face cinste aceasta apreciere. Toate bune!

Răspuns la: Deja-vu
Adăugat de : Sindbad, 7 noiembrie 2017
Domnule Mihalache, lămuriți-ne! Vrea primăria să extindă Henri Coandă? Să facă un HC 2? După cum a luat terenul de la Garda de Coastă, prin...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0147 secunde