Consilierii au decis! Plata parcării redevine obligatorie, la Constanța. Ce amenzi se aplică

1660
Consilierii au decis! Plata parcării redevine obligatorie, la Constanța. Ce amenzi se aplică - fotofondplataparcarii-1596132687.jpg

Articole de la același autor

Plata prin sms a locului de parcare redevine obligatorie pentru parcările publice ale municipiului Constanța. Consilierii locali au aprobat, în ședința de ieri, o nouă hotărâre care prevede sancțiuni și amenzi pentru cei care "uită" să achite contravaloarea parcării.

Autoritățile locale au găsit o portiță legală de a reintroduce obligația de a plăti prin sms parcarea autovehiculului pe un loc amenajat de Primăria Constanța. După anularea în instanță a Regulamentului parcărilor publice din Constanța, achitarea contravalorii parcării rămăsese la latitudinea fiecărui șofer. Tocmai de aceea, primarul Decebal Făgădău a inițiat un proiect de Hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța și l-a propus spre vot consilierilor locali. Cu 17 voturi pentru și nouă abțineri, proiectul a trecut și astfel, în cel mai scurt timp, vor putea fi puse în aplicare noile sancțiuni.

"Potrivit informării Direcției Generale Poliția Locală, din 22 iulie 2020, în perioada 25 martie – 22 iulie 2020, au fost înregistrate 466 de sesizări ce au avut ca obiect ocuparea fără drept a locurilor de parcare, precum și punerea în imposibilitatea utilizării acestora, fără ca Poliția Locală să poată interveni în scopul protejării drepturilor și intereselor persoanelor fizice și juridice plătitoare de taxe și tarife pentru utilizarea temporară a locurilor de parcare. Anularea HCL nr. 235/2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța lipsește, în prezent, autoritatea publică locală de posibilitatea de a restabili ordinea atunci când este sesizată cu încălcarea drepturilor și intereselor persoanelor care se conformează normelor stabilite și de a exploata domeniul public și privat al municipiului Constanța în condiții de eficiență economică. În acest sens, se impune crearea instrumentului legal pentru disciplinarea modului de utilizare temporară a locurilor de parcare în acord cu hotărârile autorității deliberative și conferirea posibilității Poliției Locale de a interveni", susține primarul Decebal Făgădău.

Sancțiune și pentru cei care ocupă locurile pentru mașinile electrice

Noul act normativ prevede că utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilite de către Consiliul Local prin hotărâre, punerea utilizatorului de drept a unui loc de parcare în imposibilitatea de a-l folosi, precum și ocuparea unui loc de parcare destinat parcării sau încărcării autovehiculelor electrice ori hybrid, cu un alt autovehicul, constituie contravenție. Astfel, primele două contravenții se sancționează cu amendă de la 200 la 600 de lei, iar cea pentru ocupării unui loc destinat mașinilor electrice cu amendă de la 200 la 400 de lei. Amenzile vor putea fi aplicate de polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Hotărârea va intra în vigoare și va deveni obligatorie în termen de 10 zile de la data aducerii la cunoștință publică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.628 secunde