Conducerea Poștei Române pregătește reducerea programului și a salariilor pentru 6.000 de angajați

161
Conducerea Poștei Române pregătește reducerea programului și a salariilor pentru 6.000 de angajați - postaromana-1366028310.jpg
Poșta Română vrea să reducă timpul de lucru cu până la patru ore și să diminueze salariile cu 25 sau 50 la sută pentru până la 6.000 de salariați, aceasta fiind o formă mascată de concediere colectivă, spune președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, Matei Brătianu. Sindicaliștii din Poșta Română amenință cu noi proteste, reclamând că cei din conducerea companiei ar vrea să reducă normele de lucru și salariile pentru aproximativ 6.000 de salariați.


"Reducerea timpului lucru de la opt ore la șase sau patru ore înseamnă și salarii diminuate cu 25 sau 50 la sută pentru 4.000-6.000 de salariați din urban și rural. Sunt afectați agenți poștali și factori din mediul rural, dar și oficiante din mediul rural și din oficiile urbane. Această reducere de program și de salariu este o consecință a normării activității salariaților din Poșta Română făcută de conducerea companiei în 2012", a declarat Matei Brătianu.


Liderul sindical spune că, pentru această normare, compania a cerut date statistice care să arate volumul de operațiuni făcute de agenți, factori poștali și oficiante, rezultatul acestui demers fiind înscris într-o fișă de normare pe care diriginții oficiilor de poștă din rural și urban au trimis-o la conducerea Poștei Române.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cât de confidențial poate fi salariul
Pagina a fost generata in 1.5389 secunde