Condiții mai bune de trai pentru persoanele cu dizabilități

196

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța a implementat, începând din data de 13 mai, proiectul "Dizabilitatea nu este o barieră", ce vine în completarea altor patru proiecte finanțate prin Programul de Interes Național. Acestea se referă la construirea a 15 locuințe protejate și a altor patru centre de zi, în localitățile Chirnogeni, Topraisar, Nicolae Bălcescu și Băneasa, pentru 150 de beneficiari.

"Astfel, «Dizabilitatea nu este o barieră» va oferi tuturor persoanelor adulte cu dizabilități, atât celor instituționalizate, cât și celor din comunitate, șansa de a se integra în societate.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea calității vieții celor 150 de persoane adulte cu dizabilități ocrotite în centrele rezidențiale aparținând DGASPC Constanța, prin oferirea de servicii alternative de tip Locuințe Protejate coroborate cu servicii sociale de zi tip Centru de Zi. Printre obiectivele specifice proiectului se află și facilitarea tranziției persoanelor cu dizabilități din cadrul centrelor rezidențiale aparținând DGASPC Constanța către serviciile alternative de tip Locuință Protejată și Centru de Zi prin evaluarea, planificarea, monitorizarea și oferirea de asistență și suport în luarea deciziilor", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța, Oana Manoilă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9707 secunde