Concert caritabil de Crăciun, pentru ajutarea copiilor cu cancer din Dobrogea

1374
Concert caritabil de Crăciun, pentru ajutarea copiilor cu cancer din Dobrogea - daruiestearipicopiicancer-1575668771.jpg

Articole de la același autor

Asociația "Dăruiește Aripi" îi invită pe constănțeni, pe 13 decembrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", unde va avea loc un concert de Crăciun, în sprijinul copiilor cu cancer din Dobrogea. Donația recomandată pentru un bilet este de 100 de lei. 


Asociația sprijină copiii diagnosticați cu boli cronice grave, oncologice sau boli rare, din Dobrogea, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat din cadrul Centrului "Focus" – compartimentul onco-hematologic și reumatologic pediatric din cadrul Spitalului Județean Constanța. 


"62% dintre pacienții oncologici aflați în evidența Centrului Medical Focus nu locuiesc în orașul Constanța, monitorizarea și tratamentul fiind greu accesibile copiilor din mediul rural. Circuitul încrederii și  speranței este o continuitate firească a proiectului de construcție a Centrului Medical Focus- compartimentul de onco-hematologie și reumatologie pediatrică din cadrul Spitalului Județean Constanța, pentru a veni în sprijinul copiilor bolnavi de cancer și a le crește șansa de supraviețuire.
În primii cinci ani de la terminarea tratamentului chimioterapeutic există o probabilitate mare de revenire a bolii și cu cât aceasta este surprinsă mai din timp, cu atât cresc șansele de supraviețuire ale pacientului. Circuitul încrederii și speranței, prin vizitele la domiciliul copiilor, oferă o șansă în plus, familiilor care din motive sociale și economice nu vin la spital pentru monitorizarea regulată. În mod frecvent, starea medicală și calitatea vieții copiilor diagnosticați cu boli cronice grave este în legătură directă cu starea economică a familiei", au arătat reprezentanții asociației. 


Cristina este una dintre fetițele bolnave de cancer care beneficiază de acest program. 


"Am întrebat-o dacă o pot ajuta cu ceva și mi-a spus că, dacă  printr-o minune ar primi «sănătate» ar fugi repede și ar împărți-o cu toți copiii bolnavi din spital. Mi-a mai spus, având fața și buzele palide si uscate, sclipindu-i în ochi mii de luminițe, că nici nu îmi pot închipui ce înseamnă pentru un copil bolnav să îi vină asistenta preferată acasă, să îi recolteze analize, să îi monitorizeze boala și să își împărtășească poveștile pe care doar ele două le știu. «Cum ar fi fost ca acum, să merg la spital? Să ies din scoica mea, să aștept autobuzul, să nu pot să vomit dacă îmi vine, să mă vadă cine știe cine... ar fi atât de foarte greu...»", mărturisește Alina Pătrăhău, reprezentant Asociația "Dăruiește Aripi". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2602 secunde