Comandament Estival 2019. Controale în stațiunile de pe litoral

280
Comandament Estival 2019. Controale în stațiunile de pe litoral - controaleinstatiunile-1561498137.jpg

Articole de la același autor

Medicii sanitar-veterinari împânzesc stațiunile de pe litoral. Timp de nouă săptămâni, aceștia vor acționa în cadrul Comandamentului Estival 2019, deschis de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor încă de săptămâna aceasta. 


În perioada 24 iunie - 30 august, echipe de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare. 


"Scopul acestui comandament este de a contribui, prin derularea activităților specifice, la protejarea sănătății publice și implicit, a intereselor turiștilor aflați în vacanță pe litoralul românesc", explică directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, dr. Diana Cristescu. 


Activitatea Comandamentului va fi realizată de 59 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranța Alimentelor, Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale, atât din cadrul DSVSA Constanța, cât și delegați ai altor DSVSA județene, organizați în serii de câte două săptămâni. 


Inspectorii ANSVSA vor acționa în șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia - Vama Veche. 


Unde puteți face sesizări
Totodată, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival - 0786/577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call - center-ului ANSVSA - 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5595 secunde