COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, LA CONSTANȚA! Iată ce ne recomandă autoritățile și medicii

187
COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, LA CONSTANȚA! Iată ce ne recomandă autoritățile și medicii - 14680494035efacc7c-1498733872.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale se pregătesc de zile de foc. Aseară, la Prefectura Constanța, a avut loc o videoconferință despre măsurile ce vor fi luate de instituții în perioadele cu temperaturi caniculare.




De asemenea, medicii recomandă populației ca, pe cât posibil, să evite deplasările în timpul zilei și să iasă doar la primele ore ale dimineții sau seara, în zona umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat, cum ar fi magazine sau spații publice. 


Evitați aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11 și 18. Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. Beți 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe (soc, mușețel, urzici), mâncați fructe și legume (pepene, prune, roșii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă), mâncați echilibrat și variat insistând pe produsele cu valoare calorică mică. 


Evitați băuturile ce conțin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucurile carbogazoase) în cantitate mare, evitați alimentele cu un conținut sporit de grăsimi, în special de origine animală. Nu consumați alcool – vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victim a caniculei.


Autoritățile mai recomandă să ținem legătura cu persoanele în vârstă (rude, prieteni, vecini, persoane cu dizabilități), interesându-ne de starea de sănătate a acestora și oferindu-le asistență ori de câte ori au nevoie. Nu lăsați copiii sau animalele de companie singuri în autoturisme. Cereți sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră.


Persoanele care suferă de diferite afecțiuni trebuie să își continue tratamentul, conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să se consulte medical currant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.


Pentru amelioararea condițiilor la locul de muncă se va reduce intensitatea și ritmul activităților fizice, se va alterna efortul dynamic cu cel static și alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0139 secunde