Cod galben de inundații în nouă județe

136
Cod galben de inundații în nouă județe - inundatii-1470839413.jpg

Articole recomandate

Hidrologii au emis un cod galben de inundații în nouă județe din nord-vestul și centrul țării, valabil joi și vineri. Județele afectate sunt Cluj, Sălaj, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Hunedoara, Arad, Harghita, Covasna și Brașov.



Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a transmis că, începând de joi, de la ora 3.00, până vineri, la ora 18.00, sunt posibile depășiri ale cotelor de atenție pe afluenții mici ai Someșului (județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), pe râul Barcău - bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Sălaj și Bihor), pe râul Crișul Repede - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, precum și pe Crișul Negru și Crișul Alb - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Cluj, Bihor, Hunedoara și Arad).

De asemenea, în intervalul joi, ora 14.00 - vineri, ora 16.00 codul galben este valabil și pe afluenții Oltului superior și mijlociu din județele Harghita, Covasna și Brașov, transmite Digi24.ro.

Viituri rapide și depășiri ale cotelor de atenție se pot produce cu probabilitate mai mare în prima parte a intervalului pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Crișul Negru și Crișul Repede din județele Cluj și Bihor, iar în a doua parte a intervalului pe unii afluenți ai Oltului din județul Brașov, precizează INHGA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9574 secunde