Clipul de promovare a României a fost blocat de YouTube. Explicațiile Ministerului Turismului

de Cuget Liber Joi, 21 Martie 2019 221
Cel mai nou clip de promovare a României, lansat de Ministerul Turismului, a fost blocat de canalul YouTube pentru o perioadă pe motiv de încălcare a drepturilor de autor. Ministerul a anunțat că clipul a fost deblocat și că totul a fost o încurcătură cu PRO TV.

După blocarea clipului de către YouTube se arăta că acest lucru s-a făcut la solicitarea ProTV SRL. Joi, Ministerul a transmis, însă, un comunicat în care anunță că deține toate drepturile de autor pentru producția video și spune că totul a fost o încurcătură.

„În urma preluării filmului de către o televiziune în cadrul jurnalelor de știri, imaginile au fost postate pe contul de Youtube al respectivei instituții mass-media. Este procedura standard pentru o televiziune să încarce propriile știri cu drepturi de autor. 


Din această cauză, în urma unei verificări automate realizate de Youtube, procedura standard în cazul tuturor video-urilor uploadate pe platformă, au fost identificate aceleași imagini în surse diferite. Automat, sistemul informatic a blocat, din eroare, materialul video-ul sursă și a menținut accesibil clipul care a preluat imagini de la sursă”, transmite Ministerul Turismului.

Citește întreaga știre: Clipul de promovare a României a fost blocat de YouTube. Explicațiile Ministerului TurismuluiTaguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei