Clădirile vechi din Peninsulă, în atenția străinilor, într-un proiect european

de Cuget Liber Vineri, 20 Septembrie 2019 161
Delegați din Germania, Belgia, Italia, Polonia, Letonia și Spania se află, în aceste zile, în municipiul Constanța, unde participă la a treia întâlnire transnațională din cadrul proiectului european „ALT/BAU-Transfer Networks Alternative Building Activation Units”. 


Întâlnirea cuprinde vizite în teren și work-shopuri, ce au drept scop schimbul de bune practici, identificarea problemelor, dar și găsirea unor metode prin care clădirile vacante și degradate, în special din Zona Peninsulară, să fie readuse la viață prin proiecte „ce conectează autoritățile locale cu proprietarii, locuitorii și cu potențialii investitori”, au arătat reprezentanții municipalității. 


În cadrul întrunirilor, delegaților străini le-au fost prezentate proiectele de reabilitare a clădirilor vechi, printre care Casa Embiricos. Aceasta urmează să fie reabilitată, modernizată și transformată într-un incubator de afaceri. 


„Observ că, față de anul trecut, când am venit pentru prima oară la Constanța, multe clădiri din centrul vechi au început să fie reabilitate. Cred ca odată reparate, imobilele din Zona Peninsulară vor fi adevărate perle arhitecturale”, a declarat Nils Scheffler, expert în cadrul proiectului ALT/BAU. 


„Când am venit pentru prima oară aici, am fost cu adevărat impresionat de ceea ce am văzut. Aveți adevărate comori istorice. Am văzut că multe clădiri vechi au intrat în proces de reabilitare, ca cea din strada Titulescu nr. 13, sunteți pe drumul cel bun”, a declarat și Martin Neubert, partener în cadrul proiectului ALT/BAU.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei