CLĂDIRILE, ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE DIN CONSTANȚA, VERIFICATE LA SÂNGE

275
1
CLĂDIRILE, ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE DIN CONSTANȚA, VERIFICATE LA SÂNGE - stradadianeipeninsula50141771415-1505901287.jpg

Articole de la același autor

Pentru a preveni apariția unor situații precum cele de zilele trecute, ca urmare a fenomenelor meteorologice, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a decis intensificarea, la nivel național, a acțiunilor de verificare a disciplinei în construcții, cu precădere în cazul clădirilor de interes public (spitale, școli, grădinițe). 


Astfel, ISC va verifica în permanență calitatea construcțiilor, a conformității materialelor folosite pentru realizarea acestora și a respectării disciplinei în construcții la nivelul întregii țări. Scopul controalelor efectuate de ISC nu este neapărat cel de a sancționa, ci, în primul rând, de a remedia deficiențele constatate, astfel încât să se evite evenimentele nedorite, iar siguranța cetățenilor să nu fie pusă în pericol.


În acest sens, Inspectoratul de Stat în Construcții colaborează cu autoritățile administrațiilor publice locale, al căror rol este de a elabora politicile la nivel local privind dezvoltarea urbanistică a unităților administrativ-teritoriale administrate și de a supraveghea respectarea disciplinei în construcții de către toți factorii (investitori, diriginți de șantier, proiectanți, verificatori de proiecte, executanți, responsabili tehnici cu execuția, experți tehnici, laboratoare de analize și încercări în construcții, producători de materiale și produse pentru construcții etc.).


Ca urmare a fenomenelor meteorologice care au avut loc în ultimele zile în țară, ISC, având funcția de sprijin în Comitetul pentru situații de urgență, s-a implicat activ în gestionarea situațiilor survenite, atât în procesul de evaluare a pagubelor, cât și pentru punerea în siguranță a construcțiilor avariate. 


Astfel, în județele afectate, ISC a pus la dispoziție toate resursele solicitate până în prezent (24 inspectori și 7 mașini pentru deplasarea în teren) și va răspunde prompt solicitărilor ulterioare de acest fel. De asemenea, ISC participă în comisiile mixte de validare a pagubelor, în județele în care au început deja activitățile de evaluare a efectelor calamităților produse (Timiș, Arad, Caraș Severin, Hunedoara).


Comentează știrea

prof
20 septembrie 2017
la mircea

mai andreea... unde si cine verifica scolile? la mircea curg tiglele de pe scoala la cel mai mic vant.. da pana nu o sa sparga capul unui copil important nu face nimeni nimic

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9549 secunde