CINE NU VA CURĂȚA ZĂPADA NU VA AVEA LUMINĂ ELECTRICĂ! SAU VA FACE ÎNCHISOARE!

2712
1
CINE NU VA CURĂȚA ZĂPADA NU VA AVEA LUMINĂ ELECTRICĂ! SAU VA FACE ÎNCHISOARE! - a-1519740190.jpg

Articole de la același autor

Da, da, da, ați citit bine! Cine nu își curăță zăpada va fi pedepsit: i se va întrerupe furnizarea energiei electrice și ar putea fi zvârlit chiar după gratii! 


Decizia nu este, din păcate, actuală, ci datează din 22 decembrie 1945, când prefectul Poliției Capitalei, colonelul Teodor Petruc, a emis o ordonanță prin care bucureștenii erau obligați să își curețe de zăpadă trotuarele și rigola din fața locuinței, întreprinderii sau proprietății. Erau precizate termenul de execuție, dar și pedepsele pentru neîndeplinirea ordinului. 


Iată textul complet al Ordonanței Prefecturii Poliției Capitalei: 


"D. colonel Teodor Petruc, prefectul Poliției Capitalei, a dat eri o ordonanță, prin care obligă pe toți locuitorii ca, în termen de trei ore dela încetarea ninsorii, să curețe complet toată zăpada căzută pe trotuarele și rigola din fața locuinții, întreprinderii sau proprietății lor. 


Cei care nu vor curăța zăpada în termenul prevăzut mai sus vor fi sancționați pe loc cu amendă penală dela 1.000-10.000 lei și cu închisoare dela 1-5 zile. Pe lângă amendă, se poate aplica imediat contravenientului măsura închiderii luminei electrice până la conformare". 


XXX 


Câți ar mai plânge dacă asemenea măsură, pe care o întâlnim astăzi în multe state din Vest, ar fi pusă în aplicare… 


Comentează știrea

jggh
27 februarie 2018
:)))) :)))))

.....Dar atunci nu se plateau catre primarie, catre stat, catre diferite compani ale statului, atatea taxe, impozite..... Pai daca nu am mai plati impozitul la primarie as fi de acord sa ies sa dau la lopata. Dar cand le platesc impozitul si primaria face "renta viagera" unor trantori care se numesc asistati social....iti vine in minte intrebarea: Oare nu ar trebui sa ii aduca pe aia sa imi curete trotuarul? Vei spune ca pe aia ii foloseste sa curete in statiile de autobuz, dar oare RATC-ul nu ar trebui sa le curate singuri din bani lor ca doar sunt un fel de proprietate privata ca RATC-ul este companie care produce bani din bilete....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4831 secunde